2016-08-07 22:10

2016-08-07 22:10

Karlstad BK dominerade på hemmaplan

FOTBOLL: Karlstad BK – Örebro Syrianska 2–0

Karlstad BK har med sina nyförvärv och en förbättrad skadesituation nu hittat en styrka i truppen som får laget att se mycket bättre ut än i början av säsongen. Ett bevis för det var hemmamatchen mot Örebro Syrianska.
– Vi kanske hade huvudet lite för högt i början av säsongen, säger KBK:s tränare Paul Olausson.

Gästande Örebro Syrianska hade svårt att komma till anfall och organisera ett spel mot Karlstad BK. Hemmalaget började matchen offensivt, och en skadefri Desmond Richards hade ett övertag mot sin ytterback, vilket resulterade i flera tidiga lägen, för anfallaren.

Trots målvilja och snabbhet av Richards var det lagkapten Gazmend Bahtiri som inledde målskyttet i minut 34.

På framspel av Matthias Wahl kunde Bahtiri placera in 1–0 bakom en chanlös Petter Cramnert i bortalagets mål.

Med 1–0 in i halvtidsvilan och inga målchanser för bortalaget, bortsett från en hörna, var det fördel Karlstad BK inför andra halvleken. En halvlek som började som den förra slutade, ett bortalag som jagade och ett spelförande hemmalag.

Välpresterande nytillskott

Det utsatta målet från Karlstad BK har varit att vinna serien. Många spelare har värvats för att försöka säkerställa uttalandet och i söndagens match på Våxnäs IP spelade nyförvärven med stor säkerhet på mittfältet. Det var just mittfältets styrka och stabilitet som föranledde offensivens många målchanser. Armin Tankovic och Renan Guilherme Wagner var lika säkra i defensiven som de var produktiva i offensiven.

Avgjorde matchen gjorde till slut den pigge Desmond Richards som på framspel av Bahtiri satte 2–0.

Gästande Örebro Syrianska hade svårt att komma till anfall och organisera ett spel mot Karlstad BK. Hemmalaget började matchen offensivt, och en skadefri Desmond Richards hade ett övertag mot sin ytterback, vilket resulterade i flera tidiga lägen, för anfallaren.

Trots målvilja och snabbhet av Richards var det lagkapten Gazmend Bahtiri som inledde målskyttet i minut 34.

På framspel av Matthias Wahl kunde Bahtiri placera in 1–0 bakom en chanlös Petter Cramnert i bortalagets mål.

Med 1–0 in i halvtidsvilan och inga målchanser för bortalaget, bortsett från en hörna, var det fördel Karlstad BK inför andra halvleken. En halvlek som började som den förra slutade, ett bortalag som jagade och ett spelförande hemmalag.

Välpresterande nytillskott

Det utsatta målet från Karlstad BK har varit att vinna serien. Många spelare har värvats för att försöka säkerställa uttalandet och i söndagens match på Våxnäs IP spelade nyförvärven med stor säkerhet på mittfältet. Det var just mittfältets styrka och stabilitet som föranledde offensivens många målchanser. Armin Tankovic och Renan Guilherme Wagner var lika säkra i defensiven som de var produktiva i offensiven.

Avgjorde matchen gjorde till slut den pigge Desmond Richards som på framspel av Bahtiri satte 2–0.

  • Julius Thornquist