2016-08-06 17:39

2016-08-06 17:39

QBIK fixade oerhört viktig trea

FOTBOLL: Jakten på säker mark fick en drömstart efter uppehållet

Efter att ha gått in i sommaruppehållet som tabelljumbo är varje match extra viktig för Karlstadslaget. Segern hemma mot Östersund i omstarten var därför en väldigt välkommen sådan.

Qbik följde sin matchplan och lät gästerna föra spelet, utan att släppa till några större chanser och krympa ytorna på egen planhalva.

När dagens tvåmålsskytt, Gabriella Kalkan, tryckte in ledningsmålet från halvdistans i den 12:e minuten fick de också lite arbetsro. När även 2–0 kom 20 minuter senare såg den efterlängtade trepoängaren ut att vara på väg.

En tidig reducering i andra halvlek skapade dock nerv i matchen, och för ett tag även lite oro i hemmaförsvaret, men trots en nervositet som man nästan kunde ta på över hela Tingvalla IP kunde Qbik hålla undan.

Tre ytterst viktiga poäng i jakten på säker mark.

Qbik följde sin matchplan och lät gästerna föra spelet, utan att släppa till några större chanser och krympa ytorna på egen planhalva.

När dagens tvåmålsskytt, Gabriella Kalkan, tryckte in ledningsmålet från halvdistans i den 12:e minuten fick de också lite arbetsro. När även 2–0 kom 20 minuter senare såg den efterlängtade trepoängaren ut att vara på väg.

En tidig reducering i andra halvlek skapade dock nerv i matchen, och för ett tag även lite oro i hemmaförsvaret, men trots en nervositet som man nästan kunde ta på över hela Tingvalla IP kunde Qbik hålla undan.

Tre ytterst viktiga poäng i jakten på säker mark.