2016-07-09 06:00

2016-07-09 06:00

EM-panelen tippar franskt guld

EM-PANELEN: FOTBOLL

På söndag kväll spelas den allra sista av EM:s 51 matcher. Hemmanationen Frankrike mot Portugal.

Dave Mosson

Vilket land blir Europamästare?

– Tippade att Frankrike skulle kunna vinna EM. De inledde lite trevande, men nu, i de avgörande matcherna, har det fått till det. Visserligen hade fransmännen fullt upp med Tyskland i semifinalen, men det skulle ju alla haft. Jag står fast vid att Frankrike är ett bättre lag än Portugal. Synd att så många bra lag hamnade på samma slutspelsdel. Jag hade gärna sett Frankrike mot Tyskland i final i stället för semifinal

De största positiva och negativa överraskningarna under EM-månaden?

– Mest positivt är att några mindre betrodda länder, som Island och Wales, gått långt. Inte bara genom att försvara sig bra, utan även med andra kvaliteter. Det ger fler små länder framtidshopp. Man kan nå framgångar om man organiserar sig på bästa möjliga sätt. Italien vill jag också ge plus. Negativt är att mer favorittippade länder som England och Österrike sviktat när det gällt som mest. Spanien har nu fått definitivt besked om att flera andra är i kapp och till och med förbi.

Kommer du att få EM-abstinens på måndag?

– Nja, redan den här veckan har det ju varit flera matchfria dagar, så man har vant sig. Men i början var ju EM som en ångvält med flera matcher per dag. Ibland satt jag med både tv och dator för att kunna följa två matcher samtidigt. Visst kommer det att kännas lite tomt, men jag ersätter med allsvenskan och familjesemester på Västkusten.

 

Frida Broström

Vilket land blir Europamästare?

– Frankrike. Har spelat övertygande i många matcher. Klart bäst av alla lag i hela mästerskapet.

De största positiva och negativa överraskningarna under EM-månaden?

– Många länder har spelat bra. Standarden har överlag varit bättre än tidigare EM-år. Kul för fotbollen att länder som Wales och Island, som man inte trodde skulle vara så bra, gick så långt. Att inte Sverige gick vidare från gruppspelet var en besvikelse. Zlatan gjorde inte heller någon av sina bättre turneringar.

Kommer du att få EM-abstinens på måndag?

– Nej, faktiskt inte. Visst blir det en omställning att inte få se alla stora stjärnor i stort sett varje kväll, men herrallsvenskan drar ju i gång igen. Vi spelar borta mot Kif Örebro på söndag och har sedan lite sommaruppehåll. Jag ska åka upp till familjen i Luleå två veckor.

 

Eric Jernberg

Vilket land blir Europamästare?

– Jag hoppas och tror på Frankrike. Har spelat bra ända sedan EM-starten. Fransmännen har det bästa laget. Portugal har en stark defensiv och Ronaldo förstås, men det hjälper inte.

De största positiva och negativa överraskningarna under EM-månaden?

– Island är förstås svårt att inte nämna. Wales också. Tycker även att Italien spelade bättre än vad de egentligen hade lag till. Synd att Spanien åkte ut så tidigt, men alla som hamnade på den svåraste slutspelssidan får skylla sig själva, eftersom de inte vann tillräckligt mycket i gruppspelet. Ryssland var i dubbel bemärkelse en besvikelse, både spelarna och fansen. Även Sverige var sämre än vad man hoppats på.

Kommer du att få EM-abstinens på måndag?

– Nej, jag tycker faktiskt att det varit ett relativt svagt EM. Många lite sämre lag gick vidare från gruppspelet och fick möta varandra. Jag skippade en del av de matcherna. Nu blir det i stället fokus på Uniteds avslutning inför sommaruppehållet plus allsvenskans omstart.

Dave Mosson

Vilket land blir Europamästare?

– Tippade att Frankrike skulle kunna vinna EM. De inledde lite trevande, men nu, i de avgörande matcherna, har det fått till det. Visserligen hade fransmännen fullt upp med Tyskland i semifinalen, men det skulle ju alla haft. Jag står fast vid att Frankrike är ett bättre lag än Portugal. Synd att så många bra lag hamnade på samma slutspelsdel. Jag hade gärna sett Frankrike mot Tyskland i final i stället för semifinal

De största positiva och negativa överraskningarna under EM-månaden?

– Mest positivt är att några mindre betrodda länder, som Island och Wales, gått långt. Inte bara genom att försvara sig bra, utan även med andra kvaliteter. Det ger fler små länder framtidshopp. Man kan nå framgångar om man organiserar sig på bästa möjliga sätt. Italien vill jag också ge plus. Negativt är att mer favorittippade länder som England och Österrike sviktat när det gällt som mest. Spanien har nu fått definitivt besked om att flera andra är i kapp och till och med förbi.

Kommer du att få EM-abstinens på måndag?

– Nja, redan den här veckan har det ju varit flera matchfria dagar, så man har vant sig. Men i början var ju EM som en ångvält med flera matcher per dag. Ibland satt jag med både tv och dator för att kunna följa två matcher samtidigt. Visst kommer det att kännas lite tomt, men jag ersätter med allsvenskan och familjesemester på Västkusten.

 

Frida Broström

Vilket land blir Europamästare?

– Frankrike. Har spelat övertygande i många matcher. Klart bäst av alla lag i hela mästerskapet.

De största positiva och negativa överraskningarna under EM-månaden?

– Många länder har spelat bra. Standarden har överlag varit bättre än tidigare EM-år. Kul för fotbollen att länder som Wales och Island, som man inte trodde skulle vara så bra, gick så långt. Att inte Sverige gick vidare från gruppspelet var en besvikelse. Zlatan gjorde inte heller någon av sina bättre turneringar.

Kommer du att få EM-abstinens på måndag?

– Nej, faktiskt inte. Visst blir det en omställning att inte få se alla stora stjärnor i stort sett varje kväll, men herrallsvenskan drar ju i gång igen. Vi spelar borta mot Kif Örebro på söndag och har sedan lite sommaruppehåll. Jag ska åka upp till familjen i Luleå två veckor.

 

Eric Jernberg

Vilket land blir Europamästare?

– Jag hoppas och tror på Frankrike. Har spelat bra ända sedan EM-starten. Fransmännen har det bästa laget. Portugal har en stark defensiv och Ronaldo förstås, men det hjälper inte.

De största positiva och negativa överraskningarna under EM-månaden?

– Island är förstås svårt att inte nämna. Wales också. Tycker även att Italien spelade bättre än vad de egentligen hade lag till. Synd att Spanien åkte ut så tidigt, men alla som hamnade på den svåraste slutspelssidan får skylla sig själva, eftersom de inte vann tillräckligt mycket i gruppspelet. Ryssland var i dubbel bemärkelse en besvikelse, både spelarna och fansen. Även Sverige var sämre än vad man hoppats på.

Kommer du att få EM-abstinens på måndag?

– Nej, jag tycker faktiskt att det varit ett relativt svagt EM. Många lite sämre lag gick vidare från gruppspelet och fick möta varandra. Jag skippade en del av de matcherna. Nu blir det i stället fokus på Uniteds avslutning inför sommaruppehållet plus allsvenskans omstart.