2016-06-06 20:35

2016-06-06 20:35

KBK vann stort

FOTBOLL: Gustavsson matchvinnare

Karlstad BK:s skadeläge har sett minst sagt prekärt ut under våren. Värmlänningarnas bäste måskytt under säsongen Desmond Richards saknades bland annat inför hemmamatchen mot Kumla. Tillbaka i spel var emellertid både Stefan Zarkovic och Joel Gustavsson. Den sistnämnde visade direkt sin betydelse för KBK:s anfallsspel med två mål och en målgivande passning.

Matchens första halvtimme var hemmalagets bästa under hela matchen. Efter endast sex minuter fick Benjamin Muminovic öppet mål och kunde raka in 1–0. 20 minuter senare rann den tidigare nämnde Joel Gustavsson igenom ett passivt Kumlaförsvar och placerade in 2–0 med yttersidan. 3–0 kom redan i det följande då samme Gustavsson slet sig fri igen efter ett väggspel med Erik Nilsson.

– Joel är väldigt viktig för oss, han visade redan ifjol att han kan göra mål så det är kul att han fortsätter så, säger KBK-tränaren Paul Olausson.

– Det var riktigt skönt att få spela igen, kul med mål men ännu roligare med vinst, säger tvåmålskytten själv.

Avgörande passningar

Spelet på mitten var det som i stor utsträckning avgjorde matchen till KBK:s favör. De centrala mittfältarna Raymond Mpagi och Erik Nilsson gavs oförskämt mycket tid på mitten och kunde allt som oftast hitta ut med långa bollar på kanterna.

– Det var väl lite av vår plan. Att slå de avgörande passningarna direkt, speciellt när Kumla stod så högt med backlinjen, förklarar Olausson.

– Vi valde mellan två sätt att spela mot Karlstad, och tyvärr valde vi fel. Deras innermittfältare fick alldeles för mycket tid och utrymme, säger Kumlas tränare Ted Waltersson-Larsson.

Skador och nyförvärv

Andra halvlek var sedan inte mer än ett par minuter gammal när spiken i kistan kom. Benjamin Muminovic gjorde sitt andra mål för dagen, framspelad av just Joel Gustavsson. Tempot sjönk drastiskt efter detta och det blev en lång väntan på slutsignalen. Matchen slutade 4–0.

Skadeläget ser lite bättre ut för KBK:s del. Desmond Richards och Gazmend Bahtiri är fortfarande långt ifrån spelklara, men Simon Schullström Jansson börjar närma sig en comeback. Dessutom ansluter det brasilianska nyförvärvet Eduardo Lino till laget den 17 juni.

Matchens första halvtimme var hemmalagets bästa under hela matchen. Efter endast sex minuter fick Benjamin Muminovic öppet mål och kunde raka in 1–0. 20 minuter senare rann den tidigare nämnde Joel Gustavsson igenom ett passivt Kumlaförsvar och placerade in 2–0 med yttersidan. 3–0 kom redan i det följande då samme Gustavsson slet sig fri igen efter ett väggspel med Erik Nilsson.

– Joel är väldigt viktig för oss, han visade redan ifjol att han kan göra mål så det är kul att han fortsätter så, säger KBK-tränaren Paul Olausson.

– Det var riktigt skönt att få spela igen, kul med mål men ännu roligare med vinst, säger tvåmålskytten själv.

Avgörande passningar

Spelet på mitten var det som i stor utsträckning avgjorde matchen till KBK:s favör. De centrala mittfältarna Raymond Mpagi och Erik Nilsson gavs oförskämt mycket tid på mitten och kunde allt som oftast hitta ut med långa bollar på kanterna.

– Det var väl lite av vår plan. Att slå de avgörande passningarna direkt, speciellt när Kumla stod så högt med backlinjen, förklarar Olausson.

– Vi valde mellan två sätt att spela mot Karlstad, och tyvärr valde vi fel. Deras innermittfältare fick alldeles för mycket tid och utrymme, säger Kumlas tränare Ted Waltersson-Larsson.

Skador och nyförvärv

Andra halvlek var sedan inte mer än ett par minuter gammal när spiken i kistan kom. Benjamin Muminovic gjorde sitt andra mål för dagen, framspelad av just Joel Gustavsson. Tempot sjönk drastiskt efter detta och det blev en lång väntan på slutsignalen. Matchen slutade 4–0.

Skadeläget ser lite bättre ut för KBK:s del. Desmond Richards och Gazmend Bahtiri är fortfarande långt ifrån spelklara, men Simon Schullström Jansson börjar närma sig en comeback. Dessutom ansluter det brasilianska nyförvärvet Eduardo Lino till laget den 17 juni.

  • Erik Dahlén