2016-06-04 15:53

2016-06-04 21:24

Två onödiga misstag fällde Qbik

FOTBOLL: "Det är två mål som vi inte ska släppa in"

Det blev uddamålsförlust med 1–2 för Qbik i hemmamötet mot IFK Kalmar. Två misstag i den första halvleken renderade i baklängesmål och ett tvåmålsunderläge som värmländskorna inte var förmögna att hämta upp – trots ett reduceringsmål och flera goda chanser.

Det har varit en tuff säsongsinledning för Qbik, som inför lördagens match hade en seger på sju spelade matcher. Segern kom i omgången innan mot Älta, i den nye tränaren Omid Sulefanis debutmatch, och Karlstadslaget hoppades på en ny vinst när man tog emot Kalmar på Tingvalla IP.

Matchen inleddes bra från hemmalagets sida med halvchanser och kontroll i försvarsspelet. I mitten av den första halvleken fick de gästande småländskorna en hörna, och efter några tveksamma ageranden från Qbik hamnade bollen i mål.

– Det blev en miss i kommunikationen mellan vår målvakt och försvarare, konstaterar Omid Sulefani.

Ny kalldusch

Blotta kvarten senare kom nästa kalldusch för värmländskorna när ett nytt misstag, denna gång ett slarvigt hemspel av försvaret, innebar 0–2 till Kalmar som höll ledningen in i paus. Ett halvtidsresultat som Sulefani inte var helt tillfreds med:

– Vi hade kontroll på första halvlek spelmässigt. Det var två mål som vi inte ska släppa in.

I den andra halvleken inleddes en jakt för att komma tillbaka i matchen från hemmalaget och man fick en trippelchans efter bara en minut. Därefter följde flera chanser, men det skulle dröja till den 79:e matchminuten innan reduceringsmålet kom genom ett välplacerat skott på halvvolley av inhopparen Nathalie Hallquist.

”Spel mot ett mål”

Qbik hade bud på fler mål, men trots flera goda möjligheter och kamper i motståndarnas straffområde fick man slutligen se sig besegrade. Även fast slutresultatet inte var det önskade var Omid Sulefani överlag nöjd med sitt lags insats.

– Jag är nöjd. Andra halvlek är det spel mot ett mål och jag tycker att tjejerna är värda så mycket mer. Vi är det bättre laget och det här kommer absolut bära frukt inför nästa match, säger Sulefani.

Målskytten Nathalie Hallquist är inne på samma linje:

– Vi borde ha vunnit. De fick mål som de inte borde få och det var synd att vi inte fick inte ett mål i slutet.

Det har varit en tuff säsongsinledning för Qbik, som inför lördagens match hade en seger på sju spelade matcher. Segern kom i omgången innan mot Älta, i den nye tränaren Omid Sulefanis debutmatch, och Karlstadslaget hoppades på en ny vinst när man tog emot Kalmar på Tingvalla IP.

Matchen inleddes bra från hemmalagets sida med halvchanser och kontroll i försvarsspelet. I mitten av den första halvleken fick de gästande småländskorna en hörna, och efter några tveksamma ageranden från Qbik hamnade bollen i mål.

– Det blev en miss i kommunikationen mellan vår målvakt och försvarare, konstaterar Omid Sulefani.

Ny kalldusch

Blotta kvarten senare kom nästa kalldusch för värmländskorna när ett nytt misstag, denna gång ett slarvigt hemspel av försvaret, innebar 0–2 till Kalmar som höll ledningen in i paus. Ett halvtidsresultat som Sulefani inte var helt tillfreds med:

– Vi hade kontroll på första halvlek spelmässigt. Det var två mål som vi inte ska släppa in.

I den andra halvleken inleddes en jakt för att komma tillbaka i matchen från hemmalaget och man fick en trippelchans efter bara en minut. Därefter följde flera chanser, men det skulle dröja till den 79:e matchminuten innan reduceringsmålet kom genom ett välplacerat skott på halvvolley av inhopparen Nathalie Hallquist.

”Spel mot ett mål”

Qbik hade bud på fler mål, men trots flera goda möjligheter och kamper i motståndarnas straffområde fick man slutligen se sig besegrade. Även fast slutresultatet inte var det önskade var Omid Sulefani överlag nöjd med sitt lags insats.

– Jag är nöjd. Andra halvlek är det spel mot ett mål och jag tycker att tjejerna är värda så mycket mer. Vi är det bättre laget och det här kommer absolut bära frukt inför nästa match, säger Sulefani.

Målskytten Nathalie Hallquist är inne på samma linje:

– Vi borde ha vunnit. De fick mål som de inte borde få och det var synd att vi inte fick inte ett mål i slutet.

  • Oskar Persson Ed