2016-09-02 06:00

2016-09-02 06:00

Idrottslyftet hjälper bandyn

BANDY: Ska locka unga i Karlstad

Karlstadsbandyn kan vara på väg att casha in 150 000 kronor från Idrottslyftet.

– Vi blev uppmanade av Svenska Bandyförbundet att söka det här bidraget. Förbundet vill satsa på åtta orter som halkat efter lite i ungdomsrekryteringen och en av orterna är Karlstad, berättar Karlstad Bandys Thommie Larsson.

De klubbar som i så fall kommer att involveras i projektet är just Karlstad Bandy samt Boltic, Mosserud och Västerstrand.

– Just nu sitter vi och skissar på förslag till hur man kan förbättra möjligheterna att locka unga spelare. Vår idé för att få fart på ungdomsrekryteringen är spontanbandy på Tingvalla, och gillas förslaget kommer vi att tilldelas 50 000 per år under tre år, säger Larsson.

– Vi blev uppmanade av Svenska Bandyförbundet att söka det här bidraget. Förbundet vill satsa på åtta orter som halkat efter lite i ungdomsrekryteringen och en av orterna är Karlstad, berättar Karlstad Bandys Thommie Larsson.

De klubbar som i så fall kommer att involveras i projektet är just Karlstad Bandy samt Boltic, Mosserud och Västerstrand.

– Just nu sitter vi och skissar på förslag till hur man kan förbättra möjligheterna att locka unga spelare. Vår idé för att få fart på ungdomsrekryteringen är spontanbandy på Tingvalla, och gillas förslaget kommer vi att tilldelas 50 000 per år under tre år, säger Larsson.