2016-09-01 22:29

2016-09-01 23:03

Vaik tackar nej till elitserieplats

BANDY

NWT har tidigare berättat att Vaik har blivit erbjudna en elitserieplats i damernas högsta bandyserie.

Detta efter att både Aik och Skirö drog sig ur elitserien på grund av spelarbrist. De två vakanta platserna erbjöds utifrån en rangordningslista baserad på förra säsongens resultat, där Västerstrands AIK placerade sig på plats nummer två i listan, genom sin andraplats i damallsvenskan södra säsongen 15/16.

På torsdagskvällen meddelade klubben i ett pressmeddelande att de tackar nej till platsen och att de har för avsikt att spela i damallsvenskan södra kommande säsong. Beslutet har fattats i samråd med alla parter i föreningen och Svenska Bandyförbundet informeras på fredagsmorgonen.

”Vi är hedrade av att få förfrågan, baserad på våra tidigare prestationer som lag, men väljer att tacka nej till elitseriespel. Vår bedömning är att damlaget inte har förutsättningarna som vi önskar för spel i elitserien. Föreningen har inför kommande säsong dragit igång ett flertal projekt för att bredda och utveckla flickverksamheten. Det är något vi vill lägga fokus på och vi tror att det kommer att gynna oss i längden”, skriver föreningen i pressmeddelandet.

Föreningen har gjort en samlad bedömning av möjligheterna för spel i elitserien utifrån vad både spelare, ledarstab och styrelsen anser i frågan.

Och fortsätter:

– Det råder enighet bland samtliga parter att spel i elitserien inte ligger rätt i tiden för oss just nu. Ett flertal faktorer har spelat en avgörande roll i beslutet och i slutändan var det ett enkelt val.

Detta efter att både Aik och Skirö drog sig ur elitserien på grund av spelarbrist. De två vakanta platserna erbjöds utifrån en rangordningslista baserad på förra säsongens resultat, där Västerstrands AIK placerade sig på plats nummer två i listan, genom sin andraplats i damallsvenskan södra säsongen 15/16.

På torsdagskvällen meddelade klubben i ett pressmeddelande att de tackar nej till platsen och att de har för avsikt att spela i damallsvenskan södra kommande säsong. Beslutet har fattats i samråd med alla parter i föreningen och Svenska Bandyförbundet informeras på fredagsmorgonen.

”Vi är hedrade av att få förfrågan, baserad på våra tidigare prestationer som lag, men väljer att tacka nej till elitseriespel. Vår bedömning är att damlaget inte har förutsättningarna som vi önskar för spel i elitserien. Föreningen har inför kommande säsong dragit igång ett flertal projekt för att bredda och utveckla flickverksamheten. Det är något vi vill lägga fokus på och vi tror att det kommer att gynna oss i längden”, skriver föreningen i pressmeddelandet.

Föreningen har gjort en samlad bedömning av möjligheterna för spel i elitserien utifrån vad både spelare, ledarstab och styrelsen anser i frågan.

Och fortsätter:

– Det råder enighet bland samtliga parter att spel i elitserien inte ligger rätt i tiden för oss just nu. Ett flertal faktorer har spelat en avgörande roll i beslutet och i slutändan var det ett enkelt val.