2016-08-30 16:52

2016-08-30 16:53

Vaik erbjuds en gratisplats i elitserien

BANDY: "Vi ska fundera några dagar"

Två lag har dragit sig ur damernas elitserie.
Nu erbjuds Västerstrands AIK från Karlstad en av de vakanta platserna.
– Vi ska fundera några dagar, säger Margareta Grahn, kassör i Vaik:s styrelse.

Gulsvarta Västerstrand var under 1990-talet och en bit in 2000-talets första decennium en gigant i svensk dambandy.

Under den här perioden var klubben i 15 SM-finaler och blev svenska mästare vid sex tillfällen.

Nu har det snart gått tio år sedan den senaste finalen och Vaik har sedan dess fört en mer blygsam tillvaro, de senaste åren i andradivisionen.

Biljett till finrummet

Men nu erbjuder bandyförbundet en gratisbiljett till finrummet igen. AIK och Skirö har dragit sig ur elitserien och nu erbjuds Västerstrand och Grycksbo de vakanta platserna. Bandyförbundet har gått efter en rangordningslista baserad på förra säsongens resultat.

– Vi har lyft frågan i styrelsen, men behöver lite mer tid på oss innan vi kan fatta ett beslut. Tränare och spelare måste få säga sitt och sedan får vi sätta oss ner och utvärdera, säger Margareta Grahn.

Som också lyfter fram ökade kostnader, om klubben skulle tacka ja.

– Det blir dyrare att spela i elitserien och vi kommer att behöva fler sponsorer. Dessutom har vi till den här säsongen tappat fyra spelare ur stommen på grund av studier på annan ort. Men vi ska fundera och komma med ett besked i slutet av veckan, säger Grahn.

Gulsvarta Västerstrand var under 1990-talet och en bit in 2000-talets första decennium en gigant i svensk dambandy.

Under den här perioden var klubben i 15 SM-finaler och blev svenska mästare vid sex tillfällen.

Nu har det snart gått tio år sedan den senaste finalen och Vaik har sedan dess fört en mer blygsam tillvaro, de senaste åren i andradivisionen.

Biljett till finrummet

Men nu erbjuder bandyförbundet en gratisbiljett till finrummet igen. AIK och Skirö har dragit sig ur elitserien och nu erbjuds Västerstrand och Grycksbo de vakanta platserna. Bandyförbundet har gått efter en rangordningslista baserad på förra säsongens resultat.

– Vi har lyft frågan i styrelsen, men behöver lite mer tid på oss innan vi kan fatta ett beslut. Tränare och spelare måste få säga sitt och sedan får vi sätta oss ner och utvärdera, säger Margareta Grahn.

Som också lyfter fram ökade kostnader, om klubben skulle tacka ja.

– Det blir dyrare att spela i elitserien och vi kommer att behöva fler sponsorer. Dessutom har vi till den här säsongen tappat fyra spelare ur stommen på grund av studier på annan ort. Men vi ska fundera och komma med ett besked i slutet av veckan, säger Grahn.