2016-08-08 08:37

2016-08-08 10:29

Petter Solberg i karriärens värsta krasch

KANADA

Norrmannen Petter Solberg var med om karriärens värsta krasch i Kanadafinalen i rallycross-VM under söndagen.

Petter Solberg hade precis gått i mål när han blev påkörd bakifrån i 150 km/t. Den regerande världsmästaren fick föras till sjukhus men klarade sig undan med en kraftig mörbultad kropp, enligt ett pressmeddelande från norrmannens stallpersonal.

– Jag har varit med om många olyckor genom åren men detta var den värsta av dem alla. Jag var helt oförberedd på den hårda smällen. Allt gick i slow motion och känslan när jag blev påkörd var en förfärlig upplevelse, sa Petter Solberg efter att han blev utskriven från sjukhuset i Trois-Riviéres natten till måndag.

Det var svenske Anton Marklund som körde på Solberg bakifrån. Normannen hade precis passerat mållinjen och tagit tillbaka ledningen i VM-sammandraget. Cirka 100 meter efter målgång bromsade Solberg ner och bakifrån kom Marklund i 150 km/t - utan fungerande bromsar. Kollisionen var oundviklig.

Räddningspersonal var snabbt på plats och hjälpte Solberg över till en väntande ambulans som tog honom till sjukhus.

– Jag har fruktansvärt ont i rygg, nacke, ena benet och armbågen. Jag hoppas jag läker ihop snabbt och är väldigt lättad över att det gick så bra som det gjorde. Jag är faktiskt mest bekymrad över bilen. Det blir ett krävande arbete att få den redo till nästa race i Frankrike om mindre än en månad. Men nu leder vi VM igen och det håller motivationen uppe, säger Solberg.

Norrmannen har vunnit rallycross-VM de två senaste säsongerna och leder årets VM-sammandrag med fyra poäng före svenske Mattias Ekström.

Petter Solberg hade precis gått i mål när han blev påkörd bakifrån i 150 km/t. Den regerande världsmästaren fick föras till sjukhus men klarade sig undan med en kraftig mörbultad kropp, enligt ett pressmeddelande från norrmannens stallpersonal.

– Jag har varit med om många olyckor genom åren men detta var den värsta av dem alla. Jag var helt oförberedd på den hårda smällen. Allt gick i slow motion och känslan när jag blev påkörd var en förfärlig upplevelse, sa Petter Solberg efter att han blev utskriven från sjukhuset i Trois-Riviéres natten till måndag.

Det var svenske Anton Marklund som körde på Solberg bakifrån. Normannen hade precis passerat mållinjen och tagit tillbaka ledningen i VM-sammandraget. Cirka 100 meter efter målgång bromsade Solberg ner och bakifrån kom Marklund i 150 km/t - utan fungerande bromsar. Kollisionen var oundviklig.

Räddningspersonal var snabbt på plats och hjälpte Solberg över till en väntande ambulans som tog honom till sjukhus.

– Jag har fruktansvärt ont i rygg, nacke, ena benet och armbågen. Jag hoppas jag läker ihop snabbt och är väldigt lättad över att det gick så bra som det gjorde. Jag är faktiskt mest bekymrad över bilen. Det blir ett krävande arbete att få den redo till nästa race i Frankrike om mindre än en månad. Men nu leder vi VM igen och det håller motivationen uppe, säger Solberg.

Norrmannen har vunnit rallycross-VM de två senaste säsongerna och leder årets VM-sammandrag med fyra poäng före svenske Mattias Ekström.