2016-08-06 19:31

2016-08-06 19:31

Nordvärmland tog 14:e raka segern

FOTBOLL: "Vi har ett snabbt och vägvinnande spel"

Nordvärmland har visat sig vara laget att slå i årets upplaga av division 3 Västra Svealand
Under lördagen tog man sin 14:e raka seger när Kungsör besegrades med klara 5–1.

Kungsör inledde matchen piggt och gjorde också 1–0 tidigt i den första halvleken. Det visade sig att det var väckarklockan som hemmalaget behövde och i halvtid var läget det omvända, 2–1 till Nordvärmland.

– Vi har varit lite trögstartade de senaste matcherna. Men när vi kommer i gång har vi ett snabbt och vägvinnande spel som de andra lagen har svårt att stå emot, säger Nordvärmlands tränare, Mattias Gerke.

Överkörning i andra

I den andra halvleken tog krafterna slut för tabelljumbon Kungsör. Hemmalaget var inte sena att utnyttja det och gjorde ytterligare tre mål. Offensiven har varit Nordvärmlands stora styrka och hittills har laget gjort hela 50 mål på 14 matcher, ett facit som inget annat lag är i närheten av att matcha.

– Styrkan ligger i att hela laget är offensivt starka, från backlinjen fram till anfallarna. Sen har vi några riktiga kvalitetsspelare som sticker ut i den här serien.

FBK är det stora hotet

Det enda laget som ser ut att kunna hota Nordvärmland om seriesegern är FBK Karlstad. När lagen drabbade samman på Örsholmens IP i Karlstad blev det 2–1 till gästerna. Den matchen är FBK:s enda poängtapp så här långt under seriespelet och Gerke tror att Karlstadslaget kommer fortsätta gå bra.

– FBK är ett riktigt bra lag som kommer jaga oss ända till serien är färdigspelad.

Kungsör inledde matchen piggt och gjorde också 1–0 tidigt i den första halvleken. Det visade sig att det var väckarklockan som hemmalaget behövde och i halvtid var läget det omvända, 2–1 till Nordvärmland.

– Vi har varit lite trögstartade de senaste matcherna. Men när vi kommer i gång har vi ett snabbt och vägvinnande spel som de andra lagen har svårt att stå emot, säger Nordvärmlands tränare, Mattias Gerke.

Överkörning i andra

I den andra halvleken tog krafterna slut för tabelljumbon Kungsör. Hemmalaget var inte sena att utnyttja det och gjorde ytterligare tre mål. Offensiven har varit Nordvärmlands stora styrka och hittills har laget gjort hela 50 mål på 14 matcher, ett facit som inget annat lag är i närheten av att matcha.

– Styrkan ligger i att hela laget är offensivt starka, från backlinjen fram till anfallarna. Sen har vi några riktiga kvalitetsspelare som sticker ut i den här serien.

FBK är det stora hotet

Det enda laget som ser ut att kunna hota Nordvärmland om seriesegern är FBK Karlstad. När lagen drabbade samman på Örsholmens IP i Karlstad blev det 2–1 till gästerna. Den matchen är FBK:s enda poängtapp så här långt under seriespelet och Gerke tror att Karlstadslaget kommer fortsätta gå bra.

– FBK är ett riktigt bra lag som kommer jaga oss ända till serien är färdigspelad.

  • Markus Strömberg