2016-07-20 22:20

2016-07-20 22:20

Sverige tog silver i VM

SKYTTE: Framgångar för familjen Bergström

Sveriges lag tog under onsdagen sitt andra silver i viltmåls-VM. Laget med värmlänningen Niklas Bergström, Emil Martinsson och Jesper Nyberg knep andraplatsen med endast en poängs marginal ner till Ryssland. Även i kampen om individuella medaljer var två av svenskarna med länge, men utan framgång.

Tävlingen tio meter regelbundna lopp fortsatte i dag med de snabba loppen i viltmåls-VM. Svenskarna hade även hopp om individuella medaljer i herrseniorernas klass, men tyvärr tog det stopp redan i grundomgången.

I stället fick de glädjas åt framgångarna i lagtävlingen där de knep åt sig en silvermedalj. Det var det andra svenska lagsilvret i mästerskapet. Trion Martinsson, Bergström och Nyberg sköt till sig 1713 poäng ihop vilket räckte hela vägen till andraplatsen.

Grannlandet i öst vann

Finland var de som sköt bäst och vann med ynka fem poängs marginal ner till svenskarna.

– Det var väl vad vi hoppats på, och att vi kunde slå ryssarna, för det gör man ju inte varje dag. Så det var ju roligt. De är ju fruktansvärt jämna och brukar ju vinna. Men vi gjorde det vi skulle, ingen glänste och ingen föll, berättar Glavaskytten Bergström i ett pressmeddelande.

– Vi var inom den toleransen för vad var och en skulle vara, men kanske i den lägre delen i dag, tillägger han.

Niklas son Andreas gjorde också han en fin insats, och placerade sig på en åttondeplats i juniorernas tävling.

Tävlingen tio meter regelbundna lopp fortsatte i dag med de snabba loppen i viltmåls-VM. Svenskarna hade även hopp om individuella medaljer i herrseniorernas klass, men tyvärr tog det stopp redan i grundomgången.

I stället fick de glädjas åt framgångarna i lagtävlingen där de knep åt sig en silvermedalj. Det var det andra svenska lagsilvret i mästerskapet. Trion Martinsson, Bergström och Nyberg sköt till sig 1713 poäng ihop vilket räckte hela vägen till andraplatsen.

Grannlandet i öst vann

Finland var de som sköt bäst och vann med ynka fem poängs marginal ner till svenskarna.

– Det var väl vad vi hoppats på, och att vi kunde slå ryssarna, för det gör man ju inte varje dag. Så det var ju roligt. De är ju fruktansvärt jämna och brukar ju vinna. Men vi gjorde det vi skulle, ingen glänste och ingen föll, berättar Glavaskytten Bergström i ett pressmeddelande.

– Vi var inom den toleransen för vad var och en skulle vara, men kanske i den lägre delen i dag, tillägger han.

Niklas son Andreas gjorde också han en fin insats, och placerade sig på en åttondeplats i juniorernas tävling.

  • Arvid Malmsköld