2016-07-09 21:53

2016-07-10 20:58

"Det finns en otrolig vinnarkultur här i Karlstad"

AMERIKANSK FOTBOLL: Juhlin MVP i sin första SM-final

KUNGARNA AV KARLSTAD. Carlstad Crusaders gulddynasti fortsätter. I finalen mot Uppsala 86ers bärgades den sjunde raka SM-titeln.

– Det är så många som har offrat så sjukt mycket för det här, säger den guldeuforiske MVP:n Philip Juhlin efter 34–22-viktorian.

Quarterbacken Juhlin gjorde sin första SM-final i karriären och ledde sitt lag mot det historiska guldet. I den regniga bataljen på Stockholms stadion noterades han för flera passningar med hög precision, men efter vinsten var han desto mer förvirrad.

– Eftersom det här är första gången vet jag inte riktigt vad som väntar nu, säger 25-åringen med ett segergarv.

Den svensk-amerikanske Juhlin hämtades in från Kristianstad Predators inför den här säsongen och har levt upp till de högt ställda förväntningarna. Under fredagen korades han till årets QB och i lördagens SM-final kom den andra individuella utmärkelsen på lika många dagar då han utsågs till mest värdefulle spelare (MVP).

TD på första driven

Redan på den första driven såg han till att ge sitt lag en drömstart då bataljens första touchdown var ett faktum. Säkre André Holgård förvaltade sedan extrapoängsförsöket med ackuratess.

Med tre minuter kvar av den första quartern kom värmlänningarnas andra TD, signerad Josh Hartigan. Den amerikanske importen sprang in med bollen, men det var wide receivern Jacob Dahres fångst från Philip Juhlin för 58 yards som var upprinnelsen till 14–0-ledningen.

Uppsalas transatlant Ricardo Miller var ett ständigt orosmoment för Karlstadslaget, men det prisbelönta försvaret lyckades hålla det amerikanska kvicksilvret i schack.

86ers noterades för sin första TD i den tredje quartern och reducerade till 20–8 – men Crusaders replikerade omgående. 20 sekunder senare var nämligen ledningen utökad och efter det defilerade de rödsvarta hem SM-guldet tämligen komfortabelt.

– Det är så många som har offrat så sjukt mycket för det här. I USA, där jag kommer från, är det ett karriärsval att spela amerikansk fotboll och man kan tjäna otroliga pengar på det. Men här offrar folk massa saker för att spela och de får inte direkt några jättesummor tillbaka. Det är otroligt stort av dem, hyllar Juhlin sina medspelare.

”Här de gifter sig”

Den nygamle huvudtränaren Tracey Gere försökte konkretisera lagets framgångar efter finalviktorian.

– Det finns en otrolig vinnarkultur här i Karlstad. Vi har stora spelare i laget och storheten i Crusaders är att alla vill stanna. Många flyttar till Karlstad och blir sedan kvar. Det är här de gifter sig och skaffar barn i många fall, konstaterar guldtränaren.

Poänggörare, Crusaders: André Holgård 16, Josh Hartigan 12, Brett Koepp 6.

Quarterbacken Juhlin gjorde sin första SM-final i karriären och ledde sitt lag mot det historiska guldet. I den regniga bataljen på Stockholms stadion noterades han för flera passningar med hög precision, men efter vinsten var han desto mer förvirrad.

– Eftersom det här är första gången vet jag inte riktigt vad som väntar nu, säger 25-åringen med ett segergarv.

Den svensk-amerikanske Juhlin hämtades in från Kristianstad Predators inför den här säsongen och har levt upp till de högt ställda förväntningarna. Under fredagen korades han till årets QB och i lördagens SM-final kom den andra individuella utmärkelsen på lika många dagar då han utsågs till mest värdefulle spelare (MVP).

TD på första driven

Redan på den första driven såg han till att ge sitt lag en drömstart då bataljens första touchdown var ett faktum. Säkre André Holgård förvaltade sedan extrapoängsförsöket med ackuratess.

Med tre minuter kvar av den första quartern kom värmlänningarnas andra TD, signerad Josh Hartigan. Den amerikanske importen sprang in med bollen, men det var wide receivern Jacob Dahres fångst från Philip Juhlin för 58 yards som var upprinnelsen till 14–0-ledningen.

Uppsalas transatlant Ricardo Miller var ett ständigt orosmoment för Karlstadslaget, men det prisbelönta försvaret lyckades hålla det amerikanska kvicksilvret i schack.

86ers noterades för sin första TD i den tredje quartern och reducerade till 20–8 – men Crusaders replikerade omgående. 20 sekunder senare var nämligen ledningen utökad och efter det defilerade de rödsvarta hem SM-guldet tämligen komfortabelt.

– Det är så många som har offrat så sjukt mycket för det här. I USA, där jag kommer från, är det ett karriärsval att spela amerikansk fotboll och man kan tjäna otroliga pengar på det. Men här offrar folk massa saker för att spela och de får inte direkt några jättesummor tillbaka. Det är otroligt stort av dem, hyllar Juhlin sina medspelare.

”Här de gifter sig”

Den nygamle huvudtränaren Tracey Gere försökte konkretisera lagets framgångar efter finalviktorian.

– Det finns en otrolig vinnarkultur här i Karlstad. Vi har stora spelare i laget och storheten i Crusaders är att alla vill stanna. Många flyttar till Karlstad och blir sedan kvar. Det är här de gifter sig och skaffar barn i många fall, konstaterar guldtränaren.

Poänggörare, Crusaders: André Holgård 16, Josh Hartigan 12, Brett Koepp 6.