2016-03-30 06:00

2016-03-30 06:00

Medaljer i lag till Värmland

SKYTTE

Årets höjdpunkt för landets yngsta luftpistolskyttar var lördagens svenska ungdomsmästerskap och söndagens riksfinal av svenska ungdomscupen i Töreboda.

I lagtävlingarna kom första Värmlandsmedaljen genom Säffleduon Alexander Pettersson och Pernilla Lander-Nordin som grejade ett lagbrons i klassen 15 år. Karlstadsduon Sara Palmgren och Jennifer Örnborg tog silver i klass 17 år.

Men några individuella medaljer till Värmland blev det inte den här gången. Nära var det emellertid för Pernilla Lander-Nordin, Säffle, som erövrade en fjärdeplats i klassen 15 år. Fyra pinnar från en pallplats. Klubbkompisen Alexander Pettersson knep en femteplats i samma åldersgrupp för pojkar.

I klassen 17 år flickor blev det en sjätteplats för Sara Palmgren, Kungliga Värmlands Regemente medan klubbkompisen Tobias Holmgård knep en åttondeplats i klass elva år.

I söndagens riksfinal av ungdomscupen visade Pernilla Lander-Nordin framfötterna med en ny fjärdeplats och Alexander Pettersson säkrade en sjätteplats.

BOSSE WIQVIST

I lagtävlingarna kom första Värmlandsmedaljen genom Säffleduon Alexander Pettersson och Pernilla Lander-Nordin som grejade ett lagbrons i klassen 15 år. Karlstadsduon Sara Palmgren och Jennifer Örnborg tog silver i klass 17 år.

Men några individuella medaljer till Värmland blev det inte den här gången. Nära var det emellertid för Pernilla Lander-Nordin, Säffle, som erövrade en fjärdeplats i klassen 15 år. Fyra pinnar från en pallplats. Klubbkompisen Alexander Pettersson knep en femteplats i samma åldersgrupp för pojkar.

I klassen 17 år flickor blev det en sjätteplats för Sara Palmgren, Kungliga Värmlands Regemente medan klubbkompisen Tobias Holmgård knep en åttondeplats i klass elva år.

I söndagens riksfinal av ungdomscupen visade Pernilla Lander-Nordin framfötterna med en ny fjärdeplats och Alexander Pettersson säkrade en sjätteplats.

BOSSE WIQVIST