2016-03-03 15:21

2016-03-03 16:05

Tina fick comeback i 50-årspresent

MOTOR: "Jag satt mitt i redigeringen av min nya föreläsningsserie när samtalet kom"

Nu gör Tina Thörner comeback.
En helt oväntad och glad 50-årspresent för den värmländska rallydrottningen från Säffle.

– Jag satt mitt i redigeringen av min nya föreläsningsserie när samtalet kom. På min 50-års dag. En bättre present kunde man inte få! Att vara mitt i livet och fortfarande aktuell i en av världens tuffaste sporter känns fantastiskt. Dessutom att få göra comeback tillsammans med den enda kvinnliga vinnaren av Dakarrallyt, Jutta Kleinschmidt. Ja, det har varit häftiga dagar! Nu är det bara att ladda om, lägga mig i hårdträning och sedan blir det åka av i Liwaöknen, berättar Tina på sin hemsida.

Test i Frankfurt

Tina befinner sig nu i Frankfurt. Här sker planeringen inför återkomsten. Tina ska köra för teamet X-Raid i Abu Dhabi Desert Challenge med Jutta Kleinschmidt.

– Under helgen har jag varit varit på X-raid och gjort mig hemmastad med Jutta och bilen.

Paret kör en Buggy på 350 hästkrafter och med bakhjulsdrift.

– Däcken väger 47 kg och motorn sitter bakom ryggen. Om fyra veckor är det dags!

Tina blev trea i Rally Dakar med Jutta Kleinschmidt i början av 2000-talet. Hon har även med framgång varit kartläsare till Colin McRae och Nasser Al-Attiyah i samma tävling.

– Jag satt mitt i redigeringen av min nya föreläsningsserie när samtalet kom. På min 50-års dag. En bättre present kunde man inte få! Att vara mitt i livet och fortfarande aktuell i en av världens tuffaste sporter känns fantastiskt. Dessutom att få göra comeback tillsammans med den enda kvinnliga vinnaren av Dakarrallyt, Jutta Kleinschmidt. Ja, det har varit häftiga dagar! Nu är det bara att ladda om, lägga mig i hårdträning och sedan blir det åka av i Liwaöknen, berättar Tina på sin hemsida.

Test i Frankfurt

Tina befinner sig nu i Frankfurt. Här sker planeringen inför återkomsten. Tina ska köra för teamet X-Raid i Abu Dhabi Desert Challenge med Jutta Kleinschmidt.

– Under helgen har jag varit varit på X-raid och gjort mig hemmastad med Jutta och bilen.

Paret kör en Buggy på 350 hästkrafter och med bakhjulsdrift.

– Däcken väger 47 kg och motorn sitter bakom ryggen. Om fyra veckor är det dags!

Tina blev trea i Rally Dakar med Jutta Kleinschmidt i början av 2000-talet. Hon har även med framgång varit kartläsare till Colin McRae och Nasser Al-Attiyah i samma tävling.