2016-01-16 08:44

2016-01-16 08:47

Svenska damerna tog brons i JVM

Sveriges U18-lag lyckades ta sig upp på JVM-pallen i Kanada. I laget finns bland annat värmländska Emma Murén.

Bronsmatchen spelades på lördagsmorgonen svensk tid mot Ryssland, som de senaste två åren blivit bronsmedaljörer i JVM. Efter första perioden ledde Sverige med 2–0 med mål gjorda av Celine Tedenby och Sara Hjalmarsson. Matchen slutade i glädje för svenskorna, seger med 2–1.

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag har inte hunnit landa. Jag är jätteglad och stolt över laget och matchen vi gör. Det är en sådan unik match, som inte många får spela, och så gör vi det så bra tillsammans, säger förbundskaptenen Ylva Lindberg till Aftonbladet.

Bronsmatchen spelades på lördagsmorgonen svensk tid mot Ryssland, som de senaste två åren blivit bronsmedaljörer i JVM. Efter första perioden ledde Sverige med 2–0 med mål gjorda av Celine Tedenby och Sara Hjalmarsson. Matchen slutade i glädje för svenskorna, seger med 2–1.

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag har inte hunnit landa. Jag är jätteglad och stolt över laget och matchen vi gör. Det är en sådan unik match, som inte många får spela, och så gör vi det så bra tillsammans, säger förbundskaptenen Ylva Lindberg till Aftonbladet.