2016-01-08 22:34

2016-01-08 22:34

Boreskytt bästa svenska

SKIDSKYTTE: Framgång i världscupen

Bores Linn Persson bommade bara ett skott på skjutvallen och var bästa svenska när årets första deltävling i världscupen avgjordes i Ruhpolding.

Den 21-åriga värmländskan slutade på en 36:e plats i sprinten – en minut och 36 sekunder bakom segrarinnan Franziska Hildebrand. Även Finnskogas Mona Brorsson noterades för en bom. Hon slutade sex sekunder och fyra placeringar bakom Persson.

Båda värmländskorna får därmed köra lördagens jaktstart.

I herrsprinten blev Fredrik Lindström bäste svensk. Han slutade på en 19:e plats, drygt en minut efter segraren Johannes Thingnes Bø. Förutom Lindström får även svensken Torstein Stenersen, som slutade 59:a, åka lördagens jaktstart.

Den 21-åriga värmländskan slutade på en 36:e plats i sprinten – en minut och 36 sekunder bakom segrarinnan Franziska Hildebrand. Även Finnskogas Mona Brorsson noterades för en bom. Hon slutade sex sekunder och fyra placeringar bakom Persson.

Båda värmländskorna får därmed köra lördagens jaktstart.

I herrsprinten blev Fredrik Lindström bäste svensk. Han slutade på en 19:e plats, drygt en minut efter segraren Johannes Thingnes Bø. Förutom Lindström får även svensken Torstein Stenersen, som slutade 59:a, åka lördagens jaktstart.