2016-08-08 10:11

2016-08-08 10:11

650 spelare deltog under Valnäsveckan

GOLF: Många nöjda segrare i bra tävlingar

650 deltagare. Det blev facit i den 43:e upplagan av Valnäsveckan. Därmed håller golfveckan sin ställning som ett av de största sportevenemangen i våra trakter.

Årets golfvecka på Valnäs bjöd på ett nära nog perfekt golfväder, något som också satte sina spår i resultatlistan. Den torra sommaren har dessutom resulterat i fasta spelfält och en fantastisk bollrull.

Tävlingarna inleddes på måndagen med en tvåmannascramble. Singeltävlingar och partävlingar avlöste sedan varandra innan det på lördagen var dags för den traditionella Cancergolfen. Här var det 136 deltagare, medan måndagstävlingen samlade 160 spelare. Det innebär spel från morgon till kväll innan hela startfältet är i mål.

Peter segrare

Assistanskåren Cup spelas som en singeltävling och här finns såväl A-, B- och C-klass. Klassegrare blev Peter Larsson (68 slag), Julia Åslund (70 slag) och Emma Ragnarsson (37 poäng). Samtliga gick därmed bättre än sina handicap. I torsdagens Sommarslaget var det Ulf Lundgren (69 slag), Patrik Larsson (73 slag) och Bo Näs (42 poäng) som kunde kliva överst på prispallen i respektive klass.

Valnäs-tradition

Den avslutande Cancergolfen har hunnit bli en tradition på Valnäs där startavgifterna skänks till cancerforskningen. Tävlingen spelades som en partävling (fyrboll bästboll) och i både A- och B-klassen hade vinnarna 45 poäng. A-klassen vanns av far och son Thomas och Martin Lindén, medan kusinerna Erik och Claes Åkerblom segrade i B-klassen. Som alltid fanns det dessutom extrapriser till dem som placerade utslagen närmast hålkoppen. På hål 2 vann Barbro Johansson respektive Henrik Messfeldt, och på hål 12 Gunilla Esping och Erik Wangsten.

Långväga gäster

Avsikten med Valnäsveckan var en gång i tiden att placera golfbanan på kartan och att locka spelare från andra klubbar. Det har man lyckats med och i startfältet märks långväga gäster som återkommer år efter år - inte minst Grums- och Säfflebor i förskingringen.

Redan till helgen är det dags för nästa mönstring på Valnäs - klubbmästerskapet.

Årets golfvecka på Valnäs bjöd på ett nära nog perfekt golfväder, något som också satte sina spår i resultatlistan. Den torra sommaren har dessutom resulterat i fasta spelfält och en fantastisk bollrull.

Tävlingarna inleddes på måndagen med en tvåmannascramble. Singeltävlingar och partävlingar avlöste sedan varandra innan det på lördagen var dags för den traditionella Cancergolfen. Här var det 136 deltagare, medan måndagstävlingen samlade 160 spelare. Det innebär spel från morgon till kväll innan hela startfältet är i mål.

Peter segrare

Assistanskåren Cup spelas som en singeltävling och här finns såväl A-, B- och C-klass. Klassegrare blev Peter Larsson (68 slag), Julia Åslund (70 slag) och Emma Ragnarsson (37 poäng). Samtliga gick därmed bättre än sina handicap. I torsdagens Sommarslaget var det Ulf Lundgren (69 slag), Patrik Larsson (73 slag) och Bo Näs (42 poäng) som kunde kliva överst på prispallen i respektive klass.

Valnäs-tradition

Den avslutande Cancergolfen har hunnit bli en tradition på Valnäs där startavgifterna skänks till cancerforskningen. Tävlingen spelades som en partävling (fyrboll bästboll) och i både A- och B-klassen hade vinnarna 45 poäng. A-klassen vanns av far och son Thomas och Martin Lindén, medan kusinerna Erik och Claes Åkerblom segrade i B-klassen. Som alltid fanns det dessutom extrapriser till dem som placerade utslagen närmast hålkoppen. På hål 2 vann Barbro Johansson respektive Henrik Messfeldt, och på hål 12 Gunilla Esping och Erik Wangsten.

Långväga gäster

Avsikten med Valnäsveckan var en gång i tiden att placera golfbanan på kartan och att locka spelare från andra klubbar. Det har man lyckats med och i startfältet märks långväga gäster som återkommer år efter år - inte minst Grums- och Säfflebor i förskingringen.

Redan till helgen är det dags för nästa mönstring på Valnäs - klubbmästerskapet.

  • Claes Åkerblom