2016-07-11 11:26

2016-07-11 11:26

Efter succén – Bergman blickar framåt

MOTORSPORT: "Vill hålla kvar känslan"

Christoffer Bergman hyllas för sin körning efter att ha levererat toppresultat i sitt nya team. Roadracingföraren från Säffle ser fram emot hösten, då det är dags för nästa tävling.

Det berömda bananskalet ska inte underskattas. Christoffer Bergman ler när han berättar om hur han blev del i sitt nya team, CIA Landlord Insurance Honda i England.

– Jag har varit testförare åt Öhlins och de har mycket kontakter. Jag var och testkörde åt dem i Spanien och teamet, som precis blivit av med en förare, hörde att jag var och körde och åkte och kollade på mig. Det var väl lite bananskal över det, ler Christoffer, jag lyckades vara på rätt plats vid rätt tid.

Nästa tävling väntar efter sommaren.

– Jag hoppas att jag kan hålla kvar känslan jag har haft nu på slutet, säger han.

Vad har du för mål med körningen?

– Jag vill köra Moto 2-VM. Det är det stora målet. Men för att komma dit behövs sponsorer, berättar Christoffer.

Ett stort reportage om vårsäsongen, teamet och racingsuccén kan du läsa i tisdagens papperstidning.

Det berömda bananskalet ska inte underskattas. Christoffer Bergman ler när han berättar om hur han blev del i sitt nya team, CIA Landlord Insurance Honda i England.

– Jag har varit testförare åt Öhlins och de har mycket kontakter. Jag var och testkörde åt dem i Spanien och teamet, som precis blivit av med en förare, hörde att jag var och körde och åkte och kollade på mig. Det var väl lite bananskal över det, ler Christoffer, jag lyckades vara på rätt plats vid rätt tid.

Nästa tävling väntar efter sommaren.

– Jag hoppas att jag kan hålla kvar känslan jag har haft nu på slutet, säger han.

Vad har du för mål med körningen?

– Jag vill köra Moto 2-VM. Det är det stora målet. Men för att komma dit behövs sponsorer, berättar Christoffer.

Ett stort reportage om vårsäsongen, teamet och racingsuccén kan du läsa i tisdagens papperstidning.