2015-11-30 16:30

2015-11-30 16:30

Ruus uttagen till landslaget

SKIDOR: Världscupdebut för Marcus

Svenska Skidförbundet har tagit ut sex herrar och sex damer som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i norska Lillehammer 5-6 december.

Efter en lyckad inledning av världscupen med fyra pallplaceringar i finska Ruka tar längdlandslaget nya tag i Lillehammer där det körs skiathlon på lördag och stafetter på söndag. I truppen till den norska lejonkulan återfinns en världscupdebutant, Åsarna IK:s Marcus Ruus (bilden), 21, tidigare Gillberga.

Marcus Hellner och Anna Haag, som avstod Ruka för att träna, är nu redo för säsongens första kraftmätning mot världseliten.

Efter en lyckad inledning av världscupen med fyra pallplaceringar i finska Ruka tar längdlandslaget nya tag i Lillehammer där det körs skiathlon på lördag och stafetter på söndag. I truppen till den norska lejonkulan återfinns en världscupdebutant, Åsarna IK:s Marcus Ruus (bilden), 21, tidigare Gillberga.

Marcus Hellner och Anna Haag, som avstod Ruka för att träna, är nu redo för säsongens första kraftmätning mot världseliten.