2016-09-01 06:00

2016-09-01 06:00

Investering i Tegnérhallen ska öka säkerheten

SÄFFLE: "Flyttas med till den framtida anläggningen"

Ett mer modernt passersystem ger personalen större möjlighet att ha koll på vilka som befinner sig i till exempel simhallen. Tegnérhallen genomgår den här veckan stora förändringar som rör entréerna.

I tisdags var det en stängd grind och ett nytt passeringssystem som mötte besökarna till Tegnérbadet. Nu ska besökarnas träningskort bytas ut mot avläsningsbara kort och de som har träningskort till gymmet kommer inom en snar framtid att få ett nytt chip för att ta sig in.

– Det har länge pratats om ett nytt kassasystem, berättar sim- och sporthallschefen Viktor Weiberg som basar över anläggningarna i både Säffle och Åmål.

I Åmål har man ett likadant system som fungerar bra. De som är vana att besöka anläggningen i Åmål kommer inte att märka någon skillnad.

Inte bara en modernisering

Förändringen med en avscanningsapparat och en grind är inte bara en fråga om modernisering. Det har förekommit att flera smiter in, vilket gör det svårt för personalen att veta hur många som befinner sig i lokalerna.

– Det är absolut en säkerhetsfråga också, menar Viktor Weiberg. Dessutom får vi bättre statistik på hur många som besöker Tegnérhallen, det kan till exempel intressera politikerna i kommunen.

Att investera i ett nytt system till en gammal badhall kanske får några att höja på ögonbrynen.

Bred teknik

– Det här systemet är inte byggt för ett hus likt Tegnérhallen. Det är gjort för en modernare anläggning. Men tekniken är så bred och ger oss många möjligheter att anpassa det till det nya badhuset. Systemet kommer att flyttas med i framtiden.

Besökarna kommer själva att scanna av sina kort, och förhoppningen är att systemet ska frigöra tid för personalen att göra andra saker.

– Hösten kommer att bli en inkörstid där vi ser hur det fungerar. Vi vet att vissa förändringar tar tid, och att det är ovant. Vi räknar med ”barnsjukdomar”, men alla som vill träna kommer att kunna göra det – det är tekniken som är ny, avslutar Viktor.

I tisdags var det en stängd grind och ett nytt passeringssystem som mötte besökarna till Tegnérbadet. Nu ska besökarnas träningskort bytas ut mot avläsningsbara kort och de som har träningskort till gymmet kommer inom en snar framtid att få ett nytt chip för att ta sig in.

– Det har länge pratats om ett nytt kassasystem, berättar sim- och sporthallschefen Viktor Weiberg som basar över anläggningarna i både Säffle och Åmål.

I Åmål har man ett likadant system som fungerar bra. De som är vana att besöka anläggningen i Åmål kommer inte att märka någon skillnad.

Inte bara en modernisering

Förändringen med en avscanningsapparat och en grind är inte bara en fråga om modernisering. Det har förekommit att flera smiter in, vilket gör det svårt för personalen att veta hur många som befinner sig i lokalerna.

– Det är absolut en säkerhetsfråga också, menar Viktor Weiberg. Dessutom får vi bättre statistik på hur många som besöker Tegnérhallen, det kan till exempel intressera politikerna i kommunen.

Att investera i ett nytt system till en gammal badhall kanske får några att höja på ögonbrynen.

Bred teknik

– Det här systemet är inte byggt för ett hus likt Tegnérhallen. Det är gjort för en modernare anläggning. Men tekniken är så bred och ger oss många möjligheter att anpassa det till det nya badhuset. Systemet kommer att flyttas med i framtiden.

Besökarna kommer själva att scanna av sina kort, och förhoppningen är att systemet ska frigöra tid för personalen att göra andra saker.

– Hösten kommer att bli en inkörstid där vi ser hur det fungerar. Vi vet att vissa förändringar tar tid, och att det är ovant. Vi räknar med ”barnsjukdomar”, men alla som vill träna kommer att kunna göra det – det är tekniken som är ny, avslutar Viktor.