2016-08-11 11:41

2016-08-11 11:41

Lyckad sommar för nya Lurö-krogen

LURÖ

Sommarsäsongen på Krogen är nu slut, och därmed är Håkan Mattsons första sommar på Lurö också snart slut. Men han har en kanonsommar att blicka tillbaka på.
– Jag är jättenöd och det har varit supertrevligt – jag ser väldigt mycket fram emot nästa sommar, säger Håkan.

Fredagen den 5 augusti tog sommarsäsongen slut för Lurö Krog, då man hade öppet sista dagen för säsongen. Dock öppnar man upp Krogen under två helger i augusti för bordsbokning.

Årets nya kock har varit Håkan Mattson, krögare på Krokstad Herrgård – rekommenderad av White Guide, och det har varit en succé.

– Det har varit jättetrevligt och väldigt mycket folk och bokningar. Vi har till och med fått neka folk vid några tillfällen för att det vart fullsatt. Men det är coolt med full restaurang, det är det man vill ha, säger Håkan.

Lång till affären

Han berättar att sommaren har bjudit på många spännande utmaningar – men roliga. Här har man bara en chans på sig eftersom man bara får varor en gång i vecka.

– Har man köpt för lite mjölk och den tar slut så är det ju inte så mycket man kan göra – då är mjölken slut. Det är långt till affären, säger han och skrattar.

En annan spännande överraskning ute på Lurö är alltid vädret. Har väderprognosen spåtts lite fel så kan man antingen få många fler på besökare än väntat eller så får man mycket färre än man trott – allt kan hända.

– Här ute är man i vädrets makt, men det är charmen med att vara på en ö, säger Håkan.

Väldigt positivt

Sommaren som varit har fungerat mycket bra för Lurö Krog, och många har tagit sig ut för att smaka av den fantastiska och närproducerade maten. Det har varit en sommar fylld med väldigt nöjda matgäster och mycket nöjd personal. Håkan berättar att förhandlingarna för nästa sommar är i full gång, och han hoppas kunna vara på Lurö ännu mer nästa sommar.

– Det känns väldigt bra och positivt här ute, och nästa sommar bor vi förhoppningsvis här ute så att vi kan vara här ännu mer än i år, avslutar Håkan.

Lurö Krog är Vänerns enda skärrgårdskorg utan landförbindelse, och dessutom använder man lokala råvaror. De serverar rätter tillagade av fisk från Vänern, kött från djur som betat i skärgården och svamp, grönsaker och bär från Lurö.

Fredagen den 5 augusti tog sommarsäsongen slut för Lurö Krog, då man hade öppet sista dagen för säsongen. Dock öppnar man upp Krogen under två helger i augusti för bordsbokning.

Årets nya kock har varit Håkan Mattson, krögare på Krokstad Herrgård – rekommenderad av White Guide, och det har varit en succé.

– Det har varit jättetrevligt och väldigt mycket folk och bokningar. Vi har till och med fått neka folk vid några tillfällen för att det vart fullsatt. Men det är coolt med full restaurang, det är det man vill ha, säger Håkan.

Lång till affären

Han berättar att sommaren har bjudit på många spännande utmaningar – men roliga. Här har man bara en chans på sig eftersom man bara får varor en gång i vecka.

– Har man köpt för lite mjölk och den tar slut så är det ju inte så mycket man kan göra – då är mjölken slut. Det är långt till affären, säger han och skrattar.

En annan spännande överraskning ute på Lurö är alltid vädret. Har väderprognosen spåtts lite fel så kan man antingen få många fler på besökare än väntat eller så får man mycket färre än man trott – allt kan hända.

– Här ute är man i vädrets makt, men det är charmen med att vara på en ö, säger Håkan.

Väldigt positivt

Sommaren som varit har fungerat mycket bra för Lurö Krog, och många har tagit sig ut för att smaka av den fantastiska och närproducerade maten. Det har varit en sommar fylld med väldigt nöjda matgäster och mycket nöjd personal. Håkan berättar att förhandlingarna för nästa sommar är i full gång, och han hoppas kunna vara på Lurö ännu mer nästa sommar.

– Det känns väldigt bra och positivt här ute, och nästa sommar bor vi förhoppningsvis här ute så att vi kan vara här ännu mer än i år, avslutar Håkan.

Lurö Krog är Vänerns enda skärrgårdskorg utan landförbindelse, och dessutom använder man lokala råvaror. De serverar rätter tillagade av fisk från Vänern, kött från djur som betat i skärgården och svamp, grönsaker och bär från Lurö.