2016-07-27 14:21

2016-07-27 16:48

Säfflehandlare märker av supertrenden

SÄFFLE: "Det kom som en bomb"

Ingen har gått miste om att mobilspelet Pokémon Go har blivit väldigt populärt världen över. Men att ständigt ha på skärmen och gps:en i mobilen käkar batteri. Lösningen på det? Powerbanks.

Den nya sommarflugan; mobilspelet Pokémon Go, slukar spelarnas mobilbatteri. Spelet som går ut på att gå runt och fånga Pokémon kräver att man har mobilens gps i gång för att man ska kunna hitta dem på kartan där spelaren befinner sig. Att ha både gps, kamera och skärm på samtidigt som man också spelar gör att mobilen inom kort varnar för låg mobilnivå.

Poppis på sommaren

Pokémonhysterin gynnar därmed säljare av powerbanks. Spelet är mycket batterikrävande och har gjort att efterfrågan av detta extrabatteri har ökat kraftigt. Detta har man även märkt av hos Audio Video i Säffle, där man bekräftar att försäljningen av powerbanks har ökat sedan Pokémon Go släptes.

– Det har gått undan som bara den, säger Marcus Olsson på Audio Video och fortsätter:

– Det kom som en bomb! Vi säljer många annars också, speciellt under sommaren, men vi har ändå sett en kraftig ökning i försäljningen. Framförallt på de powerbanks som är lite kraftigare.

50 miljoner

Apple har bekräftat att Pokémon Go har laddats ned fler gånger under sin första vecka i App Store än någon annan app tidigare gjort. Enligt analysfirman Sensor Tower ska det handla om cirka 7,2 miljoner nedladdningar under den första veckan. I helgen nådde spelet 50 miljoner nedladdningar enbart via Google Play och slog därmed ännu ett rekord - på 19 dagar.

Den nya sommarflugan; mobilspelet Pokémon Go, slukar spelarnas mobilbatteri. Spelet som går ut på att gå runt och fånga Pokémon kräver att man har mobilens gps i gång för att man ska kunna hitta dem på kartan där spelaren befinner sig. Att ha både gps, kamera och skärm på samtidigt som man också spelar gör att mobilen inom kort varnar för låg mobilnivå.

Poppis på sommaren

Pokémonhysterin gynnar därmed säljare av powerbanks. Spelet är mycket batterikrävande och har gjort att efterfrågan av detta extrabatteri har ökat kraftigt. Detta har man även märkt av hos Audio Video i Säffle, där man bekräftar att försäljningen av powerbanks har ökat sedan Pokémon Go släptes.

– Det har gått undan som bara den, säger Marcus Olsson på Audio Video och fortsätter:

– Det kom som en bomb! Vi säljer många annars också, speciellt under sommaren, men vi har ändå sett en kraftig ökning i försäljningen. Framförallt på de powerbanks som är lite kraftigare.

50 miljoner

Apple har bekräftat att Pokémon Go har laddats ned fler gånger under sin första vecka i App Store än någon annan app tidigare gjort. Enligt analysfirman Sensor Tower ska det handla om cirka 7,2 miljoner nedladdningar under den första veckan. I helgen nådde spelet 50 miljoner nedladdningar enbart via Google Play och slog därmed ännu ett rekord - på 19 dagar.

Vad är en powerbank?

Powerbank är ett portabelt batteri som laddas upp och som sedan används för att ladda telefonen, utan att behöva sätta den i vägguttaget. De finns i olika styrkor.