2016-07-20 15:32

2016-07-20 15:33

Döms för hot och misshandel

SÄFFLE: Dubbla domar

En 38-årig man från Säffle och en 17-årig kille från Säffle har dömts skyldiga till brott av Värmlands Tingsrätt.

Den äldre av de två döms till 60 dagsböter á 180 kronor för olaga hot. Den yngre döms till ungdomsvård för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Brotten begicks i våras i Säffle. Under rättsprocessen har den yngre killen förnekat olaga hot men erkänt misshandeln.

Den äldre har förnekat brottet han nu alltså har dömts för. De båda ska också betala skadestånd till brottsoffret om totalt 15 000 kronor.

Den äldre av de två döms till 60 dagsböter á 180 kronor för olaga hot. Den yngre döms till ungdomsvård för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott. Brotten begicks i våras i Säffle. Under rättsprocessen har den yngre killen förnekat olaga hot men erkänt misshandeln.

Den äldre har förnekat brottet han nu alltså har dömts för. De båda ska också betala skadestånd till brottsoffret om totalt 15 000 kronor.