2016-06-27 11:24

2016-06-27 12:15

Säfflebor gick mot ALS

SÄFFLE: Samlade in nära 32 000 kronor

I söndags anordnades en rad promenader runt om i landet för att uppmärksamma ALS och samla in pengar till forskning runt sjukdomen. I Säffle samlades hundratals för att gå mot ALS.

I Säffle stod Mikael Byqvist för insamlingen och han kunde nöjt konstatera att många hörsammat kallelsen för att uppmätksamma sjukdomen.

– Det är jättekul att det var så många som anslöt sig här i Säffle. Det är en djävulens sjukdom ALS, och vi är fruktansvärt tacksamma för alla som ställde upp idag. Framförallt Värmlands Trä som donerade 10 000 kronor – fantastiskt, säger Mikael.

Han berättar att för två år sedan, den 26 september, fick hans bror Patrik sin diagnos. Det är en hemsk sjukdom som går olika fort för alla drabbade. Mikael berättar också att detta är anledningen till varför han är så skäggig. Så länge Patrik lever ska han låta skägget växa – så mycket längre än så här ska det bli.

Alla pengar som samlas in under dagen går oavkortat till Ulla Lundquist-stiftelsen för ALS-forskning och på måndagen runt lunchtid hade nära 32000 kronor samlats in.

Läs ett större reportage om ALS-promenaden i tisdagens pappers-ST.

I Säffle stod Mikael Byqvist för insamlingen och han kunde nöjt konstatera att många hörsammat kallelsen för att uppmätksamma sjukdomen.

– Det är jättekul att det var så många som anslöt sig här i Säffle. Det är en djävulens sjukdom ALS, och vi är fruktansvärt tacksamma för alla som ställde upp idag. Framförallt Värmlands Trä som donerade 10 000 kronor – fantastiskt, säger Mikael.

Han berättar att för två år sedan, den 26 september, fick hans bror Patrik sin diagnos. Det är en hemsk sjukdom som går olika fort för alla drabbade. Mikael berättar också att detta är anledningen till varför han är så skäggig. Så länge Patrik lever ska han låta skägget växa – så mycket längre än så här ska det bli.

Alla pengar som samlas in under dagen går oavkortat till Ulla Lundquist-stiftelsen för ALS-forskning och på måndagen runt lunchtid hade nära 32000 kronor samlats in.

Läs ett större reportage om ALS-promenaden i tisdagens pappers-ST.