2016-06-24 17:36

2016-06-24 18:04

Midsommarfirande på von Echstedtska gården

SÄFFLE: Glad midsommar!

I dag dansas det "Små grodorna" på flera platser i kommunen. Många kom till von Echstedtska gården i Kila för ett traditionsenligt midsommarfirande på fredagseftermiddagen.

Efter att besökarna hjälpts åt att få midsommarstången lövad, blomsterprydd och rest sjöng man Värmlandsvisan tillsammans. Sedan blev det ringdans under ledning av Malin Axelsson och det hölls lekar och tävlingar för både barn och vuxna.

Barnen kunde också prova på ponnyridning, att gå på styltor och att måla och dekorera kort. Fika och glass gick åt i sommarvärmen och många passade på att strosa runt i trädgården eller att ha picknick på filtar i gräset.

Efter att besökarna hjälpts åt att få midsommarstången lövad, blomsterprydd och rest sjöng man Värmlandsvisan tillsammans. Sedan blev det ringdans under ledning av Malin Axelsson och det hölls lekar och tävlingar för både barn och vuxna.

Barnen kunde också prova på ponnyridning, att gå på styltor och att måla och dekorera kort. Fika och glass gick åt i sommarvärmen och många passade på att strosa runt i trädgården eller att ha picknick på filtar i gräset.