2016-06-17 12:04

2016-06-17 12:04

Säffle-Tidningen löste SAS-strejken?

SÄFFLE: Över 18 000 visningar på glasögonkampanjen

ST:s reporter Claes Österman satt fast på en grekisk ö på grund av pilotstrejken. Då gjorde vi på ST en film som nu haft nära 19 000 visningar.

Claes semester blev något längre än beräknat på grund av pilotstrejken hos SAS. När en reporter saknas på ST:s redaktion är 25% av arbetsstyrkan borta, och för att få slut på strejken och få bemanningen på tidningen återställd gjorde vi en film.

– En del av förhandlingarna handlade ju om extra bidrag för solglasögon. Vi köpte in en massa solglasögon med ST-loggan på förra året, och jag tyckte att det vore rätt käckt om vi kunde erbjuda piloterna snygga bågar gratis för att få hem Claes från Grekland lite snabbare, berättar Solveig Voyce, chefredaktör på ST.

En filmhälsning spelades in och lades upp på Säffle-Tidningens Facebooksida och instagramkonto. Snacka om succé! Filmen hade i går setts över 18 600 gånger. Bland annat lade en tittare upp den på SAS Facebooksida, vilket kan förklara den massiva tittarsuccén. Och bara några timmar efter filmen var strejken avblåst, dock ej troligt att det skedde på grund av filmen... Eller?

– Det är i alla fall inga piloter som hört av sig, skrattar Solveig. Däremot får vi mängder med frågor från Säfflebor som vill ha våra trendbågar, så vi kommer att köra lite roliga tävlingar i sommar. Klart att våra läsare ska få en pilotlook!

Claes är hemma igen och här kan du se klickmonstret.

Claes semester blev något längre än beräknat på grund av pilotstrejken hos SAS. När en reporter saknas på ST:s redaktion är 25% av arbetsstyrkan borta, och för att få slut på strejken och få bemanningen på tidningen återställd gjorde vi en film.

– En del av förhandlingarna handlade ju om extra bidrag för solglasögon. Vi köpte in en massa solglasögon med ST-loggan på förra året, och jag tyckte att det vore rätt käckt om vi kunde erbjuda piloterna snygga bågar gratis för att få hem Claes från Grekland lite snabbare, berättar Solveig Voyce, chefredaktör på ST.

En filmhälsning spelades in och lades upp på Säffle-Tidningens Facebooksida och instagramkonto. Snacka om succé! Filmen hade i går setts över 18 600 gånger. Bland annat lade en tittare upp den på SAS Facebooksida, vilket kan förklara den massiva tittarsuccén. Och bara några timmar efter filmen var strejken avblåst, dock ej troligt att det skedde på grund av filmen... Eller?

– Det är i alla fall inga piloter som hört av sig, skrattar Solveig. Däremot får vi mängder med frågor från Säfflebor som vill ha våra trendbågar, så vi kommer att köra lite roliga tävlingar i sommar. Klart att våra läsare ska få en pilotlook!

Claes är hemma igen och här kan du se klickmonstret.