2016-06-08 13:11

2016-06-08 13:11

Man döms för smitning

SÄFFLE

En man från Säffle har dömts till 50 dagsböter á 100 kronor för olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Det var för två år sedan som mannen backade på en bil utanför dåvarande Ica Supermarket i centrala Säffle. I bilen satt en tjej som gick ur bilen och konfronterade honom. Bilägaren, som var och handlade, kom ut och såg mannen stå och samtala med hennes dotter. Efter viss ordväxling åkte mannen därifrån. Mannen har dock sagt att det var två alldeles för unga flickor som körde bilen och att de båda tittade på sina mobiltelefoner. Mannen, som vid tillfället saknade körkort, lämnade inte sina uppgifter till kvinnan utan åkte därifrån. Tingsrätten menar att mannen förutom dagsböter också ska betala kvinnan självrisken för bilskadan.

Det var för två år sedan som mannen backade på en bil utanför dåvarande Ica Supermarket i centrala Säffle. I bilen satt en tjej som gick ur bilen och konfronterade honom. Bilägaren, som var och handlade, kom ut och såg mannen stå och samtala med hennes dotter. Efter viss ordväxling åkte mannen därifrån. Mannen har dock sagt att det var två alldeles för unga flickor som körde bilen och att de båda tittade på sina mobiltelefoner. Mannen, som vid tillfället saknade körkort, lämnade inte sina uppgifter till kvinnan utan åkte därifrån. Tingsrätten menar att mannen förutom dagsböter också ska betala kvinnan självrisken för bilskadan.