2016-04-13 16:06

2016-04-13 16:06

"Håkan har ett gott anseende"

SÄFFLE: Klart hur restaurangen på Duse ska drivas

Pusselbitarna börjar falla på plats inför sommaren på Duse.
Krokstads-krögaren Håkan Mattsson blir kökschef när restaurangen ska få nytt liv igen.
– Vi ska ha riktigt bra mat och det ska finnas något för alla, säger Mattsson.

I avtalet mellan Grönklittsgruppen och Säffle kommun finns fyren och restaurangverksamheten med som en viktig del. Bo Arvidsson som är platschef för campingen på Duse ser positivt på att man nu har fått klart med vem som ska sköta driften av restaurangen.

Det rör sig om Håkan Mattsson som sedan tidigare är krögare på Krokstad herrgård där restaurangverksamheten nyligen plockades med i restaurang-guiden White guide.

– Det här känns väldigt bra såklart. Håkan Mattsson är ju ett känt namn och han har ett gott anseende. Det har varit viktigt för oss, säger Bo Arvidsson.

Grönklittsgruppen kommer själva att vara den part är ansvariga för restaurangen, åtminstone på papperet. Men matlagningen, komponeringen av menyn och den dagliga driften, ja det ska Bo Arvidsson och hans kollegor inte ägna sig särskilt mycket åt.

– Det är därför vi köper in Håkans tjänster och han blir anställd av oss helt enkelt. Det viktigt att lyfta fram att det är Håkan som kommer att driva restaurangen, det är han som kan det här och vi ska ge honom förhållandevis fria tyglar, säger Arvidsson.

Mattsson själv berättar att han sedan en tid faktiskt har blickat från Krokstad ut mot Duse. Mot de möjligheter som restaurangen ute på udden faktiskt har.

– Det har varit lite prat om detta en tid och en del människor har föreslagit att jag skulle ta över fyren. När jag sedan fick en förfrågan från Grönklitt så var det bara att köra. Läget här ute är ju helt fantastiskt, säger Håkan Mattson.

Precis som Bo Arvidsson så ser också Håkan fördelar med att han redan nu driver Krokstad herrgård.

Krokstad och Duse kan och bör ses som ett sammanhållet område, anser båda två.

– Allt hänger ju ihop. Nu har vi chansen att göra något bra av fyren och då kommer det att ge positiva effekter även för herrgården. Hela området har ju en enorm potential egentligen, säger Håkan.

Exakt vad som kommer att serveras och vad menyn ska innehålla är han inte beredd att avslöja ännu. Men oavsett om du är infödd Säfflebo, campinggäst eller båtresenär så ska ”fyren” vara ett bra alternativ, menar han

– Det blir såklart inte samma typ av mat som på Krokstad. Men vi kommer att erbjuda riktigt bra mat, ordentligt hemlagat och en mångsidig meny som ska passa alla, det är tanken, säger Håkan Mattsson.

Målsättningen är att restaurangen ska slå upp portarna i samband med nationaldagsfirandet på Duse och från midsommar och framåt så blir det öppet sju dagar i veckan.

I avtalet mellan Grönklittsgruppen och Säffle kommun finns fyren och restaurangverksamheten med som en viktig del. Bo Arvidsson som är platschef för campingen på Duse ser positivt på att man nu har fått klart med vem som ska sköta driften av restaurangen.

Det rör sig om Håkan Mattsson som sedan tidigare är krögare på Krokstad herrgård där restaurangverksamheten nyligen plockades med i restaurang-guiden White guide.

– Det här känns väldigt bra såklart. Håkan Mattsson är ju ett känt namn och han har ett gott anseende. Det har varit viktigt för oss, säger Bo Arvidsson.

Grönklittsgruppen kommer själva att vara den part är ansvariga för restaurangen, åtminstone på papperet. Men matlagningen, komponeringen av menyn och den dagliga driften, ja det ska Bo Arvidsson och hans kollegor inte ägna sig särskilt mycket åt.

– Det är därför vi köper in Håkans tjänster och han blir anställd av oss helt enkelt. Det viktigt att lyfta fram att det är Håkan som kommer att driva restaurangen, det är han som kan det här och vi ska ge honom förhållandevis fria tyglar, säger Arvidsson.

Mattsson själv berättar att han sedan en tid faktiskt har blickat från Krokstad ut mot Duse. Mot de möjligheter som restaurangen ute på udden faktiskt har.

– Det har varit lite prat om detta en tid och en del människor har föreslagit att jag skulle ta över fyren. När jag sedan fick en förfrågan från Grönklitt så var det bara att köra. Läget här ute är ju helt fantastiskt, säger Håkan Mattson.

Precis som Bo Arvidsson så ser också Håkan fördelar med att han redan nu driver Krokstad herrgård.

Krokstad och Duse kan och bör ses som ett sammanhållet område, anser båda två.

– Allt hänger ju ihop. Nu har vi chansen att göra något bra av fyren och då kommer det att ge positiva effekter även för herrgården. Hela området har ju en enorm potential egentligen, säger Håkan.

Exakt vad som kommer att serveras och vad menyn ska innehålla är han inte beredd att avslöja ännu. Men oavsett om du är infödd Säfflebo, campinggäst eller båtresenär så ska ”fyren” vara ett bra alternativ, menar han

– Det blir såklart inte samma typ av mat som på Krokstad. Men vi kommer att erbjuda riktigt bra mat, ordentligt hemlagat och en mångsidig meny som ska passa alla, det är tanken, säger Håkan Mattsson.

Målsättningen är att restaurangen ska slå upp portarna i samband med nationaldagsfirandet på Duse och från midsommar och framåt så blir det öppet sju dagar i veckan.