2015-01-14 10:45

2015-01-20 23:15

Pernilla August filmar i Svanskog

TÅGSCEN: Statister sökes till Den allvarsamma leken

Svanskog blir en av inspelningsplatserna när Hjalmar Söderbergs drama Den allvarsamma leken blir film – regisserad av Pernilla August.
Nu söker produktionsbolaget statister till en inspelning på ett av JÅÅJ:s tåg den 3 februari.

Det blev stort pådrag i Kultursverige när det meddelades att Pernilla August skall filmatisera Hjalmar Söderbergs passionsroman Den allvarsamma leken. Sverrir Gudnason och Karin Franz Körlof spelarhuvudrollerna som Arvid Stjärnblom och Lydia Stille.

Filmen produceras av B-Reel Films hos Film i Väst i Trollhättan. Från början var inspelningarna tänkta att göras uteslutande i Stockholm, men produktionsteamet har delvis tänkt om och istället sökt miljöer närmare Trollhättan. Med anledning av det har teamet, med Pernilla August i spetsen, under fjolåret rekat en del i våra trakter. Och nu är det dags för inspelningsstart.

Den 3 februari kommer några scener att spelas in i Svanskog, där det finns ett järnvägsmuseum och tidstypiska tåg. Historien utspelar sig på 1910-talet.

Nu söker också filmbolaget statister till inspelningen.

Inte för modern

– För den som vill vara med är det viktigt att frisyren inte är för modern eller att håret är färgat. Männen får gärna ha skägg eller mustasch – och om vi får justera skäggväxten så den passar för tiden blir vi väldigt tacksamma, säger Stina Elinderson rollsättare på B-Reel.

Alla åldrar behövs

29 januari är sista anmälningsdag. Statister i alla åldrar behövs, barn som vuxna, ung som gammal, man som kvinna. Men ett krav är att man skall kunna medverka under hela inspelningsdagen.

Romanen Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg kom ut 1912 och beskrivs som en universell kärlekshistoria som är elegant konstruerad och fortfarande känns modern.

Det blev stort pådrag i Kultursverige när det meddelades att Pernilla August skall filmatisera Hjalmar Söderbergs passionsroman Den allvarsamma leken. Sverrir Gudnason och Karin Franz Körlof spelarhuvudrollerna som Arvid Stjärnblom och Lydia Stille.

Filmen produceras av B-Reel Films hos Film i Väst i Trollhättan. Från början var inspelningarna tänkta att göras uteslutande i Stockholm, men produktionsteamet har delvis tänkt om och istället sökt miljöer närmare Trollhättan. Med anledning av det har teamet, med Pernilla August i spetsen, under fjolåret rekat en del i våra trakter. Och nu är det dags för inspelningsstart.

Den 3 februari kommer några scener att spelas in i Svanskog, där det finns ett järnvägsmuseum och tidstypiska tåg. Historien utspelar sig på 1910-talet.

Nu söker också filmbolaget statister till inspelningen.

Inte för modern

– För den som vill vara med är det viktigt att frisyren inte är för modern eller att håret är färgat. Männen får gärna ha skägg eller mustasch – och om vi får justera skäggväxten så den passar för tiden blir vi väldigt tacksamma, säger Stina Elinderson rollsättare på B-Reel.

Alla åldrar behövs

29 januari är sista anmälningsdag. Statister i alla åldrar behövs, barn som vuxna, ung som gammal, man som kvinna. Men ett krav är att man skall kunna medverka under hela inspelningsdagen.

Romanen Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg kom ut 1912 och beskrivs som en universell kärlekshistoria som är elegant konstruerad och fortfarande känns modern.

  • Ove Rydh