2017-04-07 06:00

2017-04-07 19:30

Snake Pass - Mitt liv som orm

Äventyr

Snake Pass
PS4/Xbox
One/Windows/SwitchSumo
DigitalÅldersmärkning: 3
Betyg:

Ett spelår fullt av efterlängtade spel – både stort som Zelda såväl som magnifika mindre spel som Thimbleweed Park – så är det kul när det bara dimper ner en skön överraskning. Ett spel jag inte visste att jag såg fram emot, för att det lyckats glida under radarn.

Snake Pass är ett sådant spel. Det är en slags modern variant av gamla mobilfavoriten Snake, parat med en gnutta Octodad på så vis att det gäller att besegra miljöer genom att bemästra originella kontroller.

Som en orm ska du slingra dig runt, leta nycklar, äta saker och bli längre och lära dig hur man använder miljöerna för att ta sig fram på slingrigast möjliga vis. Du har också en liten kolibri till hjälp som kan lyfta upp din svans om den blir för tung. Att spelet råkar vara förbaskat färggrant och visuellt tilltalande skadar inte heller. En charmerande, välkommen liten överraskning och en trivsam oas i ett närmast överlastat spelår.

Joakim Kilman

Ett spelår fullt av efterlängtade spel – både stort som Zelda såväl som magnifika mindre spel som Thimbleweed Park – så är det kul när det bara dimper ner en skön överraskning. Ett spel jag inte visste att jag såg fram emot, för att det lyckats glida under radarn.

Snake Pass är ett sådant spel. Det är en slags modern variant av gamla mobilfavoriten Snake, parat med en gnutta Octodad på så vis att det gäller att besegra miljöer genom att bemästra originella kontroller.

Som en orm ska du slingra dig runt, leta nycklar, äta saker och bli längre och lära dig hur man använder miljöerna för att ta sig fram på slingrigast möjliga vis. Du har också en liten kolibri till hjälp som kan lyfta upp din svans om den blir för tung. Att spelet råkar vara förbaskat färggrant och visuellt tilltalande skadar inte heller. En charmerande, välkommen liten överraskning och en trivsam oas i ett närmast överlastat spelår.

Joakim Kilman