2017-06-30 22:45

2017-07-04 13:51

The Sounds – Underbart vitalt men svajigt

PUTTE I PARKEN

Vad? The Sounds
Var? Stora scenen, lördag
Betyg: 3

Ärligt, jag trodde att The Sounds hade lagt av så blev lätt förvånad när jag hittade namnet i festivalprogrammet. Karismatiska Maja Ivarsson äntrar scenen i en blåklocksblå klänning i kontrast till resten av bandets gråsvarta klädkod.

Att helsingborgarna är en hitmaskin vet vi sen tidigare, men hur väl förvaltar de arvet 2017? Helt okej, men framträdandet är lite väl mycket berg och dalbana. Ena stunden känns deras synthbaserade rock underbart vital för att nästa stund landa i ett tomgångsläge som får både en och annan att prioritera mobilpill.

Tyvärr speglar det väl vårt rastlösa samhälle ganska väl. Snabba fixar gäller. Egentligen gör The Sounds allt rätt. De försöker helt klart, men jag saknar gnistan som får PIP att tända. Det är få band som klarar att hålla den höga nivån ett helt gig. Det märks att folk väntar på låtar som Seven days a week, No one sleeps when I'm awake och kvällens bästa låt Painted by numbers. Å så har vi den där låten. Alla vet, alla kan. En låt du inte kan ducka för och som har slagit på alla sidor om Pölen. Jag snackar självklart om Living in America. Blir aldrig fel och inte ikväll heller. The Sounds spelar habil JC-rock med en synthnerv när den är som bäst, men ikväll så släpper nervtentaklerna lite väl ofta och betyget stannar på godkänt.

? Sa någon Blondie?

! Jag trodde The Sounds var mer punk. Tända en cigg på scen räcker liksom inte.

 

 

 

 

Ärligt, jag trodde att The Sounds hade lagt av så blev lätt förvånad när jag hittade namnet i festivalprogrammet. Karismatiska Maja Ivarsson äntrar scenen i en blåklocksblå klänning i kontrast till resten av bandets gråsvarta klädkod.

Att helsingborgarna är en hitmaskin vet vi sen tidigare, men hur väl förvaltar de arvet 2017? Helt okej, men framträdandet är lite väl mycket berg och dalbana. Ena stunden känns deras synthbaserade rock underbart vital för att nästa stund landa i ett tomgångsläge som får både en och annan att prioritera mobilpill.

Tyvärr speglar det väl vårt rastlösa samhälle ganska väl. Snabba fixar gäller. Egentligen gör The Sounds allt rätt. De försöker helt klart, men jag saknar gnistan som får PIP att tända. Det är få band som klarar att hålla den höga nivån ett helt gig. Det märks att folk väntar på låtar som Seven days a week, No one sleeps when I'm awake och kvällens bästa låt Painted by numbers. Å så har vi den där låten. Alla vet, alla kan. En låt du inte kan ducka för och som har slagit på alla sidor om Pölen. Jag snackar självklart om Living in America. Blir aldrig fel och inte ikväll heller. The Sounds spelar habil JC-rock med en synthnerv när den är som bäst, men ikväll så släpper nervtentaklerna lite väl ofta och betyget stannar på godkänt.

? Sa någon Blondie?

! Jag trodde The Sounds var mer punk. Tända en cigg på scen räcker liksom inte.

 

 

 

 

  • Jesper Löfvenborg