2016-09-02 17:59

2016-09-02 17:59

Lundgren väljer musik på Fasching

MUSIK

Fria tyglar. Det är vad Värmlandsbördiga jazzsångerskan Isabella Lundgren får på jazzklubben Fasching i Stockholm. Under sex höstkvällar är det hon som väljer ut artisterna i konsertserien Artist in Residence.

– Det finns så mycket bra musik. Det var inte helt lätt att göra ett urval, så jag måste nog säga att jag fått ökad förståelse för vad arrangörer går igenom. Det har nog varit nyttigt för mig att byta perspektiv, säger hon till klubbens hemsida.

Bland artisterna hon valt ut finns storbandet Ekdahl Bagge Big Band, portugisiska fadosångerskan Maria Ana Bobone och en egen releasekonsert för nya skivan Where is Home.

– Det finns så mycket bra musik. Det var inte helt lätt att göra ett urval, så jag måste nog säga att jag fått ökad förståelse för vad arrangörer går igenom. Det har nog varit nyttigt för mig att byta perspektiv, säger hon till klubbens hemsida.

Bland artisterna hon valt ut finns storbandet Ekdahl Bagge Big Band, portugisiska fadosångerskan Maria Ana Bobone och en egen releasekonsert för nya skivan Where is Home.