2016-08-31 17:07

2016-08-31 17:07

Mörk ambience med Niklas Hellberg

NÖJE

Den värmländske musikern, låtskrivaren och producenten Niklas Hellberg spelar till vardags med bland andra Thåström och Sällskapet. Nu är han aktuell med soloprojektet Citizen H. Det första albumet, Transference, släpptes nyligen och är det första i en planerad trilogi.

– Plattan är ett organisk electromusik-experiment, för både inre och yttre rymdfarare. Det innehåller mörka, ambienta ljudlandskap som förhoppningsvis sätter en stark prägel på stämningen i rummet där musiken upplevs, säger Niklas Hellberg och fortsätter:

– Personligen ser jag enormt mycket bilder när jag lyssnar. Jag upplever musiken och stämningarna väldigt cinematiska. Jag hoppas såklart att fler upplever samma sak, säger Niklas Hellberg som just nu befinner sig i Berlin för att slutföra arbetet med ett nytt album med Sällskapet.

 

– Plattan är ett organisk electromusik-experiment, för både inre och yttre rymdfarare. Det innehåller mörka, ambienta ljudlandskap som förhoppningsvis sätter en stark prägel på stämningen i rummet där musiken upplevs, säger Niklas Hellberg och fortsätter:

– Personligen ser jag enormt mycket bilder när jag lyssnar. Jag upplever musiken och stämningarna väldigt cinematiska. Jag hoppas såklart att fler upplever samma sak, säger Niklas Hellberg som just nu befinner sig i Berlin för att slutföra arbetet med ett nytt album med Sällskapet.