2016-08-06 16:24

2016-08-06 16:24

Sabina Ddumba drar i gång fredagen

Trots att regnet fortfarande ligger och lurar i luften är stämningen på topp vid Olssons brygga i Arvika.

På parkeringen utanför festivalområdet ligger stora vattenpölar och molnen är fortfarande oroväckande tjocka. Men hamnfesten är ändå i full gång och folk i alla olika åldrar strömmar ivrigt in genom entrén. Väl innanför möts de av en hemtrevlig atmosfär, ett tivoli i miniformat och en osande matdoft.

Packmopedsturnén tar några av sina sista toner innan de lämnar över strålkastarljuset till den stora scenen och dess första akt för dagen - stjärnskottet Sabina Ddumba. Hon har en röst som fyller hela festivalområdet och även om starten är seg står publiken snart och dansar glatt i takt. När hitlåtarna Not too young och Effortless börjar spelas blir stämningen om möjligt ännu trivsammare då fler besökare skyndar sig mot gemenskapen för att sjunga med.

Senare under kvällen väntar scenen akter som Den svenska björnstammen och Icona Pop, några som har lockat den lite yngre publiken.

På parkeringen utanför festivalområdet ligger stora vattenpölar och molnen är fortfarande oroväckande tjocka. Men hamnfesten är ändå i full gång och folk i alla olika åldrar strömmar ivrigt in genom entrén. Väl innanför möts de av en hemtrevlig atmosfär, ett tivoli i miniformat och en osande matdoft.

Packmopedsturnén tar några av sina sista toner innan de lämnar över strålkastarljuset till den stora scenen och dess första akt för dagen - stjärnskottet Sabina Ddumba. Hon har en röst som fyller hela festivalområdet och även om starten är seg står publiken snart och dansar glatt i takt. När hitlåtarna Not too young och Effortless börjar spelas blir stämningen om möjligt ännu trivsammare då fler besökare skyndar sig mot gemenskapen för att sjunga med.

Senare under kvällen väntar scenen akter som Den svenska björnstammen och Icona Pop, några som har lockat den lite yngre publiken.

  • Ida Myrin