2016-08-05 15:38

2016-08-05 15:38

Melodiös rocknostalgi med The Hooters

MUSIK

Vid tolvslaget i torsdags kväll intog The Hooters från USA stora scenen på Hamnfesten inför en i stort sett äldre publik som såg ut att trivas mycket gott i bandets sällskap. Flertalet kände igen låtarna och sjöng med. Och även dansade lite.

– Arvika, det var längesedan, jag menar - aldrig. Men nu är det jättetrevligt att vara här, sa vokalisten Eric Brazilian.

Hamnfesten har försökt att boka bandet till Arvika i flera år och när de nu till slut kom fick vi en konsert med råge som höll på i en timme och trekvart. Det blev en spelning med soloutsvävningar – bonus och extra allt. Alla i bandet var på topphumör och ville skapa publikkontakt. Speciellt sångaren Eric Brazilian som gärna pratade och sjöng på svenska. Mitt i konserten bjöd han på Idas sommarvisa, varpå han sa att det är den bästa sommarvisan som har skrivits. Näst efter deras egen sommarfavorit då förstås; The boys of summer.

Flera hits radades upp bland annat: And we danced, 500 Miles och Johnny B. Som ett av extranumren fick vi One of us som Eric egentligen har skrivit till Joan Osborne. Även den låten fick svensk text i en refräng. Bandet stoltserade med att tala om via backdropen att de har funnits sedan 1980. De har rutin med andra ord.

– Arvika, det var längesedan, jag menar - aldrig. Men nu är det jättetrevligt att vara här, sa vokalisten Eric Brazilian.

Hamnfesten har försökt att boka bandet till Arvika i flera år och när de nu till slut kom fick vi en konsert med råge som höll på i en timme och trekvart. Det blev en spelning med soloutsvävningar – bonus och extra allt. Alla i bandet var på topphumör och ville skapa publikkontakt. Speciellt sångaren Eric Brazilian som gärna pratade och sjöng på svenska. Mitt i konserten bjöd han på Idas sommarvisa, varpå han sa att det är den bästa sommarvisan som har skrivits. Näst efter deras egen sommarfavorit då förstås; The boys of summer.

Flera hits radades upp bland annat: And we danced, 500 Miles och Johnny B. Som ett av extranumren fick vi One of us som Eric egentligen har skrivit till Joan Osborne. Även den låten fick svensk text i en refräng. Bandet stoltserade med att tala om via backdropen att de har funnits sedan 1980. De har rutin med andra ord.

  • Karin Gustafsson