2016-07-10 15:55

2016-07-10 15:55

Bilar, Brolle och rock 'n' roll på folkparken

ÅMOTFORS: Folkparken lever

Vädret kunde inte riktigt bestämma sig. Tur då att Brolle, Charlotte Perrelli och folkparksbesökarna redan hade tagit beslutet sedan länge. Lördagskvällen i Åmotfors folkets park skulle bli en folkfest.

Utanför grindarna stod amerikanarna och veteranbilarna uppradade. En air av spänning och förväntan hängde i luften. Tre timmar innan Brolle och Charlotte Perrelli skulle äntra scenen hade de första besökarna börjat slå sig ned i folkparksteatern. Kanske för att slippa undan regnet, kanske för att försäkra sig om att lägga beslag på de bästa platserna.

Två som var förväntansfulla var Karl Lönnfjord och Patrik Sundin som hade åkt med i bilcruisen arrangerad av Åmotfors motorklubb.

– Vi är här för att se Brolle såklart, berättar Patrik Sundin innan vi går ned till parkeringen för att kika på hans Volvo 140.

– Brolle åkte först i tåget, i ledarbilen, fortsätter han.

Coverbandet The Buddies samt en och annan dansintresserad gjorde hedervärda insatser för att sätta stämningen tidigt på kvällen, men det var först vid 23-snåret när Brolle och Charlotte Perrelli äntrade scenen som festen drog i gång på allvar.

En salig blandning rockklassiker avlöste varandra - lite Elvis här och lite Jerry Lee Lewis där - och publiken var med på noterna direkt. Festen pågick sedan till långt in på natten.

Än finns det liv i den värmländska folkparken. Om detta råder inga tvivel.

Utanför grindarna stod amerikanarna och veteranbilarna uppradade. En air av spänning och förväntan hängde i luften. Tre timmar innan Brolle och Charlotte Perrelli skulle äntra scenen hade de första besökarna börjat slå sig ned i folkparksteatern. Kanske för att slippa undan regnet, kanske för att försäkra sig om att lägga beslag på de bästa platserna.

Två som var förväntansfulla var Karl Lönnfjord och Patrik Sundin som hade åkt med i bilcruisen arrangerad av Åmotfors motorklubb.

– Vi är här för att se Brolle såklart, berättar Patrik Sundin innan vi går ned till parkeringen för att kika på hans Volvo 140.

– Brolle åkte först i tåget, i ledarbilen, fortsätter han.

Coverbandet The Buddies samt en och annan dansintresserad gjorde hedervärda insatser för att sätta stämningen tidigt på kvällen, men det var först vid 23-snåret när Brolle och Charlotte Perrelli äntrade scenen som festen drog i gång på allvar.

En salig blandning rockklassiker avlöste varandra - lite Elvis här och lite Jerry Lee Lewis där - och publiken var med på noterna direkt. Festen pågick sedan till långt in på natten.

Än finns det liv i den värmländska folkparken. Om detta råder inga tvivel.