2016-07-09 23:37

2016-07-09 23:37

Bengt- Ingvars mä Anders i åskdrama

RANSÄTER: Spelglädje slutade i väderkaos under dragspelsstämman på Ransäters hembygdsgård

Tvingades fly scenen. Under Bengt- Ingvars mä Anders framträdande utbröt kraftigt åskoväder och de tvingades fly . Alla framträdanden i ”Gropa” och Scen 2 kom att ställdes in resten av kvällen.
– Det blev ju otroligt dramatisk och spännande samtidigt. Arrangören gjorde rätt som ställde in, säger Bengt Alsterlind, medlem i trion.

Det blev dramatiskt värre på dragspelsstämman under lördagen. Allt hade börjat bra med strålande solsken. Bengt-Ingvars mä Anders, det vill säga Ingvar Karlsson från Sven- Ingvars, Bengt Alsterlind och Anders Kyrkander såg fram emot framträdandet på dragspelstämman.

– Vi spelar för att det är roligt och för att det håller oss pigga och friska, sa Ingvar Karlsson.

Tvingas avbryta

Klockan 15 skulle de äntra scenen. När Gundegabaletten dansade i numret innan började det att regna, men balettflickorna dansade tappert. När det var dags för Bengt-Ingvars mä Anders började det att övergå till ösregn och åska. Parasoller sattes ut på scenen för trion samtidigt som en del regndränkt publik gick därifrån.

– Var beredda på att vi kanske måste avbryta om det blir mer åska, sa konferenciern.

Men trion gjorde ett tappert försök att genomföra spelningen.

– Vad långt ifrån varann ni sitter. Det är ju bra ifall åskan slår ner, så att en del av er överlever, skojar Bengt Alsterlind.

De drar i gång första låten som av en händelse är ”Sommar och sol”. Då är det som om vädrets makter blir ännu vresigare och åskan och regnet blir ihärdigare. En tekniker säger att åskan nu är en kilometer ifrån. Publiken flyr och arrangören tar beslutet att avbryta. Trion får i all hast fly scenen med sina instrument. Folk strömmade ut från hembygdsgården . Snart började det även hagla. Ovädret gjorde att arrangören tvingades ställa in alla framträdanden i både ”Gropa” och Scen 2 resten av kvällen. Totalt 17 olika artistframträdanden ställdes in.

– Det är ju väldigt tråkigt. Scenen vid ”Gropa” har förvandlats till en pool och det är en halvmeter vatten där. Vi har lovat att Bengt- Ingvars mä Anders får komma igen nästa år, säger Kenneth Andersson, ordförande i VDF som står bakom arrangemanget.

Det blev dramatiskt värre på dragspelsstämman under lördagen. Allt hade börjat bra med strålande solsken. Bengt-Ingvars mä Anders, det vill säga Ingvar Karlsson från Sven- Ingvars, Bengt Alsterlind och Anders Kyrkander såg fram emot framträdandet på dragspelstämman.

– Vi spelar för att det är roligt och för att det håller oss pigga och friska, sa Ingvar Karlsson.

Tvingas avbryta

Klockan 15 skulle de äntra scenen. När Gundegabaletten dansade i numret innan började det att regna, men balettflickorna dansade tappert. När det var dags för Bengt-Ingvars mä Anders började det att övergå till ösregn och åska. Parasoller sattes ut på scenen för trion samtidigt som en del regndränkt publik gick därifrån.

– Var beredda på att vi kanske måste avbryta om det blir mer åska, sa konferenciern.

Men trion gjorde ett tappert försök att genomföra spelningen.

– Vad långt ifrån varann ni sitter. Det är ju bra ifall åskan slår ner, så att en del av er överlever, skojar Bengt Alsterlind.

De drar i gång första låten som av en händelse är ”Sommar och sol”. Då är det som om vädrets makter blir ännu vresigare och åskan och regnet blir ihärdigare. En tekniker säger att åskan nu är en kilometer ifrån. Publiken flyr och arrangören tar beslutet att avbryta. Trion får i all hast fly scenen med sina instrument. Folk strömmade ut från hembygdsgården . Snart började det även hagla. Ovädret gjorde att arrangören tvingades ställa in alla framträdanden i både ”Gropa” och Scen 2 resten av kvällen. Totalt 17 olika artistframträdanden ställdes in.

– Det är ju väldigt tråkigt. Scenen vid ”Gropa” har förvandlats till en pool och det är en halvmeter vatten där. Vi har lovat att Bengt- Ingvars mä Anders får komma igen nästa år, säger Kenneth Andersson, ordförande i VDF som står bakom arrangemanget.