2016-02-05 15:52

2016-02-05 15:52

Fairtradekväll med Kenyabesök

MUNKFORS

Hur påverkar Munkfors kommuns arbete med Fairtrade odlare i länder med utbredd fattigdom? D

et är en an frågorna som det ska pratas om torsdag kväll, 11 februari, under en Fairtradekväll i församlingshemmet. Ett öppet möte som gästas av Sarah Echopata från Kenya. Hon är anställd och fackligt aktiv på en blomsterplantage och ska berätta om villkoren för de anställda och varför Fairtrades arbete med levnadslön är viktigt.

Catja Kaloudis, ansvarig för arbetet med Fairtrade city på Fairtrade Sverige kommer också för att bland annat dela ut diplom för segern i Fairtrade Challenge 2015. Under kvällen ska även ”Munkfors Fairtradeflorist” koras och det bjuds på såväl lokal underhållning som fika.

 

et är en an frågorna som det ska pratas om torsdag kväll, 11 februari, under en Fairtradekväll i församlingshemmet. Ett öppet möte som gästas av Sarah Echopata från Kenya. Hon är anställd och fackligt aktiv på en blomsterplantage och ska berätta om villkoren för de anställda och varför Fairtrades arbete med levnadslön är viktigt.

Catja Kaloudis, ansvarig för arbetet med Fairtrade city på Fairtrade Sverige kommer också för att bland annat dela ut diplom för segern i Fairtrade Challenge 2015. Under kvällen ska även ”Munkfors Fairtradeflorist” koras och det bjuds på såväl lokal underhållning som fika.