2016-05-13 14:00

2016-05-13 14:00

Grillning kräver ett grillvin

SOFIAS FREDAGSTIPS

Med tanke på vårsolen och fina stilla kvällar, har säkert grillarna gått varma. Grillning kräver ett grillvin, men vad är det egentligen?

Ett lättsamt rött som man dricker under tiden som kolen tar fart, eller ett tungt och strävt vin till en rejäl köttbit? Jag tycker något där emellan, lite lagom sådär. Ett vin som inte är för maffigt, men inte heller för mesigt. En fräscht och mustig blend på grenache och syrah från södra Rhône till exempel! Veckans vin kommer från Ventoux, ett mindre distrikt i södra Rhônedalen. Delas heter producenten, som är en av topparna i regionen. Ett torrt och uppfriskande vin med smak av mogna jordgubbar, vildhallon och torkade örter. Det doftar varm sommar och Medelhavet. Perfekt att njuta av till grillade korvar och kyckling, annat ljust kött och även en pizza, om du har en pizzasten till din grill. Servera svalt i stora kupor och drick i stora klunkar.

Vinet: Delas Côtes du Ventoux 2014

Nr: 83179, beställning

Druvor: Grenache och syrah

Pris: 87 kr

Ett lättsamt rött som man dricker under tiden som kolen tar fart, eller ett tungt och strävt vin till en rejäl köttbit? Jag tycker något där emellan, lite lagom sådär. Ett vin som inte är för maffigt, men inte heller för mesigt. En fräscht och mustig blend på grenache och syrah från södra Rhône till exempel! Veckans vin kommer från Ventoux, ett mindre distrikt i södra Rhônedalen. Delas heter producenten, som är en av topparna i regionen. Ett torrt och uppfriskande vin med smak av mogna jordgubbar, vildhallon och torkade örter. Det doftar varm sommar och Medelhavet. Perfekt att njuta av till grillade korvar och kyckling, annat ljust kött och även en pizza, om du har en pizzasten till din grill. Servera svalt i stora kupor och drick i stora klunkar.

Vinet: Delas Côtes du Ventoux 2014

Nr: 83179, beställning

Druvor: Grenache och syrah

Pris: 87 kr