2016-01-22 14:00

2016-01-22 14:02

Ett krämigt vin för den stekta fisken

SOFIAS FREDAGSTIPS

Midvinternattens köld är hård, men vi slår till på ett vitt vin för att matcha snön.

Har du inte provat de vita vinerna från Rioja, är det dags nu. De görs i huvudsak av druvan viura, som även går under namnet macabeo. En av de tre viktiga grundpelarna i Cava. Men nu håller vi oss till stilla vin och i Rioja. Muga är en av de mer klassiska producenterna i regionen. Deras röda viner håller mycket hög nivå. Muga Blanco skäms inte heller för sig. Vinet har fått jäsa på ekfat, för extra rondör och komplexitet. Resultatet blir ett lätt krämigt vin, med fin mineralitet och smak av vinteräpplen, rostade nötter och grape. Prova till stekt fisk, ljust kött och även grytor; gärna med grädde, örter och svamp.

Vinet: Muga Blanco

Nr: 72877, beställning

Druvor: 90 & viura, 10 % malvasia

Pris: 99 kr

Här hittar du vinet på Systembolagets hemsida.

Har du inte provat de vita vinerna från Rioja, är det dags nu. De görs i huvudsak av druvan viura, som även går under namnet macabeo. En av de tre viktiga grundpelarna i Cava. Men nu håller vi oss till stilla vin och i Rioja. Muga är en av de mer klassiska producenterna i regionen. Deras röda viner håller mycket hög nivå. Muga Blanco skäms inte heller för sig. Vinet har fått jäsa på ekfat, för extra rondör och komplexitet. Resultatet blir ett lätt krämigt vin, med fin mineralitet och smak av vinteräpplen, rostade nötter och grape. Prova till stekt fisk, ljust kött och även grytor; gärna med grädde, örter och svamp.

Vinet: Muga Blanco

Nr: 72877, beställning

Druvor: 90 & viura, 10 % malvasia

Pris: 99 kr

Här hittar du vinet på Systembolagets hemsida.