2016-06-17 06:00

2016-06-17 07:27

wow... vilken härlig abborr-trippel

SUNNE: Tre kilo abborre på en halvtimme

Filip Glavå från Vålberg hade en riktigt rolig kväll på Lersjön i Sunne i slutet av maj.
Under den här korta perioden lyckades han bärga inte mindre än tre bastanta abborrar runt kilot med en topp i en bjässe på 1250 gram.

– Det här är helt klart den bästa abborrsvit i mitt liv, säger Filip Glavå. Den första högg på det första kastet och bara någon minut senare fick jag den andra. Jag var helbelåten redan då men jag fortasatte en liten stund till. Och naturligtvis fick jag en hygglig till. Det är faktiskt så det brukar vara. Hugger det en stor på ett ställe brukar det stå flera i närheten. Precis så var det den här gången. Jag har varit med om det här förr fast inte i den här storleken.

Samtliga abborrar återsattes efter sedvanlig vägning och fotografering.

Trots att Filip Glavå hör hemma i Vålberg är ändå Lersjön i Sunne ett av hans favoritvatten.

– Jag studerar på Södra Viken och det är närheten till Lersjön som är avgörande, förklarar Filip. Det brukar bli så att jag går ut på sjön åtminstone ett par kvällar i veckan.

Toppen på sviten var alltså ett exemplar på 1250 gram.

Men det var ingalunda något personrekord.

Långt därifrån.

– Ja, det stämmer, säger Filip. Jag fick en abborre för några år sedan... nu minns jag inte den exakta vikten men den vägde i alla fall runt 2 kilo. Det är mitt personbästa. Målsättningen är naturligtvis att slå detta och vem vet... kanske redan i sommar?

– Det här är helt klart den bästa abborrsvit i mitt liv, säger Filip Glavå. Den första högg på det första kastet och bara någon minut senare fick jag den andra. Jag var helbelåten redan då men jag fortasatte en liten stund till. Och naturligtvis fick jag en hygglig till. Det är faktiskt så det brukar vara. Hugger det en stor på ett ställe brukar det stå flera i närheten. Precis så var det den här gången. Jag har varit med om det här förr fast inte i den här storleken.

Samtliga abborrar återsattes efter sedvanlig vägning och fotografering.

Trots att Filip Glavå hör hemma i Vålberg är ändå Lersjön i Sunne ett av hans favoritvatten.

– Jag studerar på Södra Viken och det är närheten till Lersjön som är avgörande, förklarar Filip. Det brukar bli så att jag går ut på sjön åtminstone ett par kvällar i veckan.

Toppen på sviten var alltså ett exemplar på 1250 gram.

Men det var ingalunda något personrekord.

Långt därifrån.

– Ja, det stämmer, säger Filip. Jag fick en abborre för några år sedan... nu minns jag inte den exakta vikten men den vägde i alla fall runt 2 kilo. Det är mitt personbästa. Målsättningen är naturligtvis att slå detta och vem vet... kanske redan i sommar?