2016-06-17 06:00

2016-06-17 07:25

Storfors-Kenta håller stilen

STORFORS: Nybörjartur - igen

Kenta Turtiainen i Storfors håller stilen.
Ifjol vann han ett av prisen i den Udda klassen i NWT på huggets första etapp.
Det gör han i år också.
Och ändå betraktar han sig som nybörjare- på fluga!

– Ja, det är precis så det är, säger Kenta. Jag har ju fiskat allt sedan barnsben men det här med fluga är nytt för mig. Nu är jag inne på andra säsongen med de nya prylarna och jag tycker att det är så himla roligt.

Storforsfiskaren är ”allätare” i jakten på de stora firrarna.

Han håller nämligen på med alla möjliga varianter som bland annat spinn, trolling, vertikal, mete och pimpel.

Och nu har han som sagt hittat ännu en passion i den vägen - flugfiske.

– Det är ett fantastiskt fiske, säger Kenta. Jag har bestämt mig för att bomba på ordentligt med fluga i sommar och jag ser fram emot att få testa varianten på både gädda och abborre i Vänern. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går.

Kenta Turtiainen tar ett av prisen i den Udda klassen för maj månad med en regnbåge på 3,3 kilo och den var bärgad ur Västra Skärjen i Nykroppa. Det är dryga halvkilot under vikten på den ”båge” som gav honom ett av etappriserna för samma månad 2015.

Hans personrekord på regnbåge lyder på 5310 gram och är hämtat från Villingsberg.

– Ja, det är precis så det är, säger Kenta. Jag har ju fiskat allt sedan barnsben men det här med fluga är nytt för mig. Nu är jag inne på andra säsongen med de nya prylarna och jag tycker att det är så himla roligt.

Storforsfiskaren är ”allätare” i jakten på de stora firrarna.

Han håller nämligen på med alla möjliga varianter som bland annat spinn, trolling, vertikal, mete och pimpel.

Och nu har han som sagt hittat ännu en passion i den vägen - flugfiske.

– Det är ett fantastiskt fiske, säger Kenta. Jag har bestämt mig för att bomba på ordentligt med fluga i sommar och jag ser fram emot att få testa varianten på både gädda och abborre i Vänern. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går.

Kenta Turtiainen tar ett av prisen i den Udda klassen för maj månad med en regnbåge på 3,3 kilo och den var bärgad ur Västra Skärjen i Nykroppa. Det är dryga halvkilot under vikten på den ”båge” som gav honom ett av etappriserna för samma månad 2015.

Hans personrekord på regnbåge lyder på 5310 gram och är hämtat från Villingsberg.