2016-06-17 06:00

2016-06-17 07:26

Pär Olssons rekord-slakt fortsätter

ÖVRE FRYKEN: Två av målsättningarna är redan fixade...

Torsbyfiskaren Pär Olsson fortsätter sin rekordslakt.
Under ett riktat fiske i Övre Fryken den 6 maj tog han en abborre på hela 1920 gram- alltså 80 gram från ”drömgränsen” men ändå en förbättring med 60 gram av hans gamla personrekord.

– Det var en fantastisk fisk, säger Pär. Och det var extra roligt att den kommer från just Övre Fryken som inte bara är på hemmaplan utan även mitt absoluta favoritvatten. Sjön innehåller ju praktiskt taget allt man kan önska sig i artväg. Samtidigt kan ju Fryken vara lite komplicerad. Den är djup och kan av och till bli riktigt kall. Det finns vattendrag som är betydligt enklare att fiska i om jag så säger.

Inför den här sommaren hade Pär Olsson satt upp två målsättningar.

För det första siktade han in sig på att ta en stor lake.

Den målsättningen uppfyllde han redan i april med en rackare på dryga 5,7 kilo

För det andra ville ha en riktigt stor abborre.

Det är också fixat i och med Fryken-abborren på knappa 2 kilo.

– Och nu ?

– Jodå, jag har fortfarande en del att jobba på. En riktigt stor ål skulle sitta fint just nu. Det får bli min nästa målsättning. Personrekordet ligger på en relativt blygsam nivå i dag- runt 2 kilo. Det borde jag kunna förbättra.

Pär Olsson har alltså haft en bra start på årets sommarfiske. Förutom den stora abborren på knappa 2 kilo redovisar han också ett ordentligt ”dasslock” (braxen) ur Fryken i maj. Den var hela 66 centimeter lång och pressade ner vågen till hyggliga 4 600 gram.

Men han har fått både tyngre och längre.

Här ligger personrekordet på en bit över 5 kilo fördelade över 70 centimeter. Den är samtidigt en av de största spöfångade braxar någonsin ur värmländska vattendrag.

Även om Fryken är Pär Olssons favoritvatten är ändå två av hans absoluta toppfiskar fångade så att säga på bortaplan.

– En av de häftigaste är en lake på ett par hundra gram under 7 kilo, säger Pär. Den är faktiskt fångad i Vänern för några år sedan. Den som toppar min bästalista är en sik på en bit på över 5 kilo från Västra Silen. Den var det årets största spöfångade i Sverige både länge och väl innan den blev slagen på upploppsrakan.

Förutom abborren ligger Pär Olssons Frykenrekord på gädda 14,7 kilo och 8,7 kilo för gös.

– Det var en fantastisk fisk, säger Pär. Och det var extra roligt att den kommer från just Övre Fryken som inte bara är på hemmaplan utan även mitt absoluta favoritvatten. Sjön innehåller ju praktiskt taget allt man kan önska sig i artväg. Samtidigt kan ju Fryken vara lite komplicerad. Den är djup och kan av och till bli riktigt kall. Det finns vattendrag som är betydligt enklare att fiska i om jag så säger.

Inför den här sommaren hade Pär Olsson satt upp två målsättningar.

För det första siktade han in sig på att ta en stor lake.

Den målsättningen uppfyllde han redan i april med en rackare på dryga 5,7 kilo

För det andra ville ha en riktigt stor abborre.

Det är också fixat i och med Fryken-abborren på knappa 2 kilo.

– Och nu ?

– Jodå, jag har fortfarande en del att jobba på. En riktigt stor ål skulle sitta fint just nu. Det får bli min nästa målsättning. Personrekordet ligger på en relativt blygsam nivå i dag- runt 2 kilo. Det borde jag kunna förbättra.

Pär Olsson har alltså haft en bra start på årets sommarfiske. Förutom den stora abborren på knappa 2 kilo redovisar han också ett ordentligt ”dasslock” (braxen) ur Fryken i maj. Den var hela 66 centimeter lång och pressade ner vågen till hyggliga 4 600 gram.

Men han har fått både tyngre och längre.

Här ligger personrekordet på en bit över 5 kilo fördelade över 70 centimeter. Den är samtidigt en av de största spöfångade braxar någonsin ur värmländska vattendrag.

Även om Fryken är Pär Olssons favoritvatten är ändå två av hans absoluta toppfiskar fångade så att säga på bortaplan.

– En av de häftigaste är en lake på ett par hundra gram under 7 kilo, säger Pär. Den är faktiskt fångad i Vänern för några år sedan. Den som toppar min bästalista är en sik på en bit på över 5 kilo från Västra Silen. Den var det årets största spöfångade i Sverige både länge och väl innan den blev slagen på upploppsrakan.

Förutom abborren ligger Pär Olssons Frykenrekord på gädda 14,7 kilo och 8,7 kilo för gös.