2016-06-17 06:01

2016-06-17 07:32

...nu är 15 kilo nästa drömgräns"

PÅ HUGGET: "Det kommer att bli sjukligt svårt men..."

Kolla vilken härlig fiskebild!
Det är Richard Törngren från Munkfors som lyfter sin troféfisk mot skyn. Den 129 centimeter långa gäddan från Vänern väger nämligen 14,3 kilo som är hans 12:e bidrag i ”10-kilosklubben”.
Samtidigt är det förstås också en rejäl höjning av hans gamla personrekord.

– Jag förstod ju direkt att jag hade en stor gädda som jag hade på kroken men det var först när jag fick in den till båten som jag såg att det här var något alldeles extra, berättar Richard. Man är väl alltid lite orolig för att grejerna inte ska hålla när man har en stor fisk på kroken eller att man ska tappa den, fortsätter Richard. Det var ett ganska tufft jobb men jag har ingen aning om hur lång tid det tog. Gäddan gjorde några riktigt långa rusningar och tiden rinner iväg. Jag hade ingen koll på klockan men vad ska jag tro... 10-15 minuter... kanske...

Richard Törngren:

– Att jag skulle få en så stor gädda redan i maj månad trodde jag faktiskt inte. Min erfarenhet är ju att man ska jaga de riktigt stora bumlingarna under tidig vår eller höst. Men självklart... jag är oerhört stolt över den här fisken. Det är ju nytt personrekord med nästa ett och ett halvt kilo så det är klart att jag är belåten.

Rickard Törngren, som gick ut Fiskegymnasiet i Forshaga 2010, är flitigt representerad i gäddklassens ”10-kilosklubb” i och med att majgäddan var hans 12:e över den magiska gränsen.

Nu höjer Richard Törngren målsättningen några snäpp.

– Ja, nu är nästa gräns 15 kilo... men jag vet att det att det kommer att bli sjukligt svårt. Det är få förunnade att passera den gränsen.

Det ska bara tilläggas att storgäddan återsattes efter sedvanlig mätning, vägning och fotografering.

– Jag förstod ju direkt att jag hade en stor gädda som jag hade på kroken men det var först när jag fick in den till båten som jag såg att det här var något alldeles extra, berättar Richard. Man är väl alltid lite orolig för att grejerna inte ska hålla när man har en stor fisk på kroken eller att man ska tappa den, fortsätter Richard. Det var ett ganska tufft jobb men jag har ingen aning om hur lång tid det tog. Gäddan gjorde några riktigt långa rusningar och tiden rinner iväg. Jag hade ingen koll på klockan men vad ska jag tro... 10-15 minuter... kanske...

Richard Törngren:

– Att jag skulle få en så stor gädda redan i maj månad trodde jag faktiskt inte. Min erfarenhet är ju att man ska jaga de riktigt stora bumlingarna under tidig vår eller höst. Men självklart... jag är oerhört stolt över den här fisken. Det är ju nytt personrekord med nästa ett och ett halvt kilo så det är klart att jag är belåten.

Rickard Törngren, som gick ut Fiskegymnasiet i Forshaga 2010, är flitigt representerad i gäddklassens ”10-kilosklubb” i och med att majgäddan var hans 12:e över den magiska gränsen.

Nu höjer Richard Törngren målsättningen några snäpp.

– Ja, nu är nästa gräns 15 kilo... men jag vet att det att det kommer att bli sjukligt svårt. Det är få förunnade att passera den gränsen.

Det ska bara tilläggas att storgäddan återsattes efter sedvanlig mätning, vägning och fotografering.