2016-06-19 10:41

2016-06-19 10:41

Stort och smått av 16 deltagare

MUNKFORS: Laxholmens sommarutställning

– Jag har gjort en utställning som jag gillar själv, med lite humor, allvar och mystik.
Hans Westlund var mycket nöjd när lördagens vernissage närmade sig sitt slut då han fått mycket beröm under dagen.

Hans Westlund satt bänkad i en av de massiva stolar som Björn Orebjörk bidrar med i utställningen när han summerade dagen. Han hade lagt ner jobb in i det sista för att få till det som han ville. Och reaktionerna från utställare och publik var belöningen för allt slit.

– Succé känns inte fel att använda och jag tror det kommer många hit under sommaren, sa Hans Westlund förnöjt.

Temat för utställningen var stort och smått. Tre stora och sex små verk skulle de 15 av Westlund inbjudna konstnärerna bidra med, plus han själv. Och det är stor variation i såväl tekniker som uttryckssätt bland det som visas.

Tunga verk

Orebjörks möbelgrupp ”Mötet” finns i dubbel upplaga, en miniatyrvariant och en fullskalig grupp med tyngd i då delar av möblemanget bestod av granitskiffer som var inbyggt i de kompakta stolarna gjorda av alvirke.

– Al är ett underskattat material, sa Orebjörk som hade kommit över ett sågat parti i Värmskog.

Lovordad lokal

En annan dimension av tyngd ligger bakom Liida Hardner-Larssons ”Sarajevo” då hon vill uppmärksamma alla våldtagna kvinnor som får lida i sin ensamhet. Liida var för övrigt lyrisk över utställningen, inte minst med tanke på den fantastiska lokalen.

– Det här är så proffsigt att kunde ha varit i vilken storstad som helst i världen och så är det i lilla Munkfors, sa Liida entusiastiskt.

– Jag älskar stora lokaler och tycker om att måla stort, sa Marie Åkerlund som hade blivit bekant med Westlund via Facebook och en konstsida. Hon tyckte det var jättekul att få komma hit och se hans hemstad.

– Jag ställer ut mycket i USA, här har Hans gjort ett kanonjobb, sa Marie innan hon skulle ta sig de 30 milen till bostaden utanför Norrköping.

Utställningen har öppet torsdag-söndag till och med 14 augusti, därefter är det öppet för förbokade grupper till och med 16 september.

Hans Westlund satt bänkad i en av de massiva stolar som Björn Orebjörk bidrar med i utställningen när han summerade dagen. Han hade lagt ner jobb in i det sista för att få till det som han ville. Och reaktionerna från utställare och publik var belöningen för allt slit.

– Succé känns inte fel att använda och jag tror det kommer många hit under sommaren, sa Hans Westlund förnöjt.

Temat för utställningen var stort och smått. Tre stora och sex små verk skulle de 15 av Westlund inbjudna konstnärerna bidra med, plus han själv. Och det är stor variation i såväl tekniker som uttryckssätt bland det som visas.

Tunga verk

Orebjörks möbelgrupp ”Mötet” finns i dubbel upplaga, en miniatyrvariant och en fullskalig grupp med tyngd i då delar av möblemanget bestod av granitskiffer som var inbyggt i de kompakta stolarna gjorda av alvirke.

– Al är ett underskattat material, sa Orebjörk som hade kommit över ett sågat parti i Värmskog.

Lovordad lokal

En annan dimension av tyngd ligger bakom Liida Hardner-Larssons ”Sarajevo” då hon vill uppmärksamma alla våldtagna kvinnor som får lida i sin ensamhet. Liida var för övrigt lyrisk över utställningen, inte minst med tanke på den fantastiska lokalen.

– Det här är så proffsigt att kunde ha varit i vilken storstad som helst i världen och så är det i lilla Munkfors, sa Liida entusiastiskt.

– Jag älskar stora lokaler och tycker om att måla stort, sa Marie Åkerlund som hade blivit bekant med Westlund via Facebook och en konstsida. Hon tyckte det var jättekul att få komma hit och se hans hemstad.

– Jag ställer ut mycket i USA, här har Hans gjort ett kanonjobb, sa Marie innan hon skulle ta sig de 30 milen till bostaden utanför Norrköping.

Utställningen har öppet torsdag-söndag till och med 14 augusti, därefter är det öppet för förbokade grupper till och med 16 september.