2016-08-26 06:00

2016-08-26 06:00

Laddar för JSM i skytte

KRISTINEHAMNS SKYTTECENTRUM: Nationellt mästerskap i september

Förra året stod Kristinehamns skytteförening och Storfors skytteförening gemensamt värd för SM i gevärsskytte. Nu har man laddat om inför ännu ett nationellt mästerskap.
9-11 september är det dags för junior-SM/RM i gevärsskytte i Kristinehamn.

Kristinehamns skytteförening och Storfors skytteförening börjar få rutin på att stå värd för stora mästerskap. I år är det andra gången som JSM arrangeras i Kristinehamn. Första gången var 2010.

– Vi har rätt förutsättningar här för att kunna genomföra ett SM, samtidigt som det finns en hel del rutin och erfarenheter från de tidigare stora arrangemangen, säger Björn Bruce från Kristinehamns skytteförening.

Modern anläggning

Han förklarar att det i Värmland endast är Kristinehamn och Arvika som har banor som håller den standard som krävs för att kunna arrangera ett JSM. Kristinehamns skyttecentrum har en mycket modern anläggning.

– Det är få förunnat att ha så fina banor och vi är tacksamma för det, säger Björn Bruce.

Tävlingsprogrammet inleds under fredagen den 9 september med fältskytte korthåll och sportskytte på 300 meter. Under lördagen är det dags för gevär liggande på 300 meter och korthåll liggande. Tävlingarna avslutas under söndagen med disciplinerna korthåll ställning och 300 meter ställning, vilket innebär att de tävlande ska skjuta både liggande, på knä och stående.

Färre än väntat

Hittills har cirka 85 personer anmält sig och totalt rör det sig om cirka 240 starter.

– Tyvärr är det färre än vi hade hoppats på. Men vi har förlängt anmälningstiden och hoppas få några ytterligare anmälningar, säger Björn Bruce.

Under helgen arrangeras även RM, riksmästerskap, för unga vuxna mellan 21 och 24 år som inte längre får tävla som juniorer.

Lovande skyttar

Från Kristinehamn tävlar Daniel Arketeg, Oliver Elving Bruce, Emanuel Söderlund och Ebba Reinholdsson i JSM. De deltagande skyttarna från Storforsföreningen är Johan Larsson, Anna Eklöf, Emma Hansson och Oliver Persson. I gänget finns flera duktiga skyttar som gjort fina insatser i tidigare tävlingar. Bland annat vann Anna Eklöf guld i JSM i sportskytte förra året. Emanuel Söderlund som läser på skyttegymnasiet i Strömsund är också en lovande skytt.

Föreningarnas förhoppning med JSM är att också visa upp sporten och i förlängningen locka fler medlemmar.

– Vi är två ganska små föreningar som inte har så många aktiva deltagare, säger Björn Bruce och förklarar att man varje år försöker arrangera ett par tillfällen då barn och unga har möjlighet att prova på sporten.

Den som inte har möjlighet att vara på plats vid Kristinehamns skyttecentrum kan följa tävlingarna live via internet på www.skyttesm.se.

Kristinehamns skytteförening och Storfors skytteförening börjar få rutin på att stå värd för stora mästerskap. I år är det andra gången som JSM arrangeras i Kristinehamn. Första gången var 2010.

– Vi har rätt förutsättningar här för att kunna genomföra ett SM, samtidigt som det finns en hel del rutin och erfarenheter från de tidigare stora arrangemangen, säger Björn Bruce från Kristinehamns skytteförening.

Modern anläggning

Han förklarar att det i Värmland endast är Kristinehamn och Arvika som har banor som håller den standard som krävs för att kunna arrangera ett JSM. Kristinehamns skyttecentrum har en mycket modern anläggning.

– Det är få förunnat att ha så fina banor och vi är tacksamma för det, säger Björn Bruce.

Tävlingsprogrammet inleds under fredagen den 9 september med fältskytte korthåll och sportskytte på 300 meter. Under lördagen är det dags för gevär liggande på 300 meter och korthåll liggande. Tävlingarna avslutas under söndagen med disciplinerna korthåll ställning och 300 meter ställning, vilket innebär att de tävlande ska skjuta både liggande, på knä och stående.

Färre än väntat

Hittills har cirka 85 personer anmält sig och totalt rör det sig om cirka 240 starter.

– Tyvärr är det färre än vi hade hoppats på. Men vi har förlängt anmälningstiden och hoppas få några ytterligare anmälningar, säger Björn Bruce.

Under helgen arrangeras även RM, riksmästerskap, för unga vuxna mellan 21 och 24 år som inte längre får tävla som juniorer.

Lovande skyttar

Från Kristinehamn tävlar Daniel Arketeg, Oliver Elving Bruce, Emanuel Söderlund och Ebba Reinholdsson i JSM. De deltagande skyttarna från Storforsföreningen är Johan Larsson, Anna Eklöf, Emma Hansson och Oliver Persson. I gänget finns flera duktiga skyttar som gjort fina insatser i tidigare tävlingar. Bland annat vann Anna Eklöf guld i JSM i sportskytte förra året. Emanuel Söderlund som läser på skyttegymnasiet i Strömsund är också en lovande skytt.

Föreningarnas förhoppning med JSM är att också visa upp sporten och i förlängningen locka fler medlemmar.

– Vi är två ganska små föreningar som inte har så många aktiva deltagare, säger Björn Bruce och förklarar att man varje år försöker arrangera ett par tillfällen då barn och unga har möjlighet att prova på sporten.

Den som inte har möjlighet att vara på plats vid Kristinehamns skyttecentrum kan följa tävlingarna live via internet på www.skyttesm.se.