2016-08-25 11:06

2016-08-25 11:06

Allmänhetens friidrott

FRIIDROTT: Sannavallen öppen för alla en dag i veckan under september

Under september provar kommunen att ha Sannavallens idrottsplats öppen för allmänheten en gång i veckan. Fungerar det bra kan det komma att bli förlängt.

Både föreningar och privatpersoner har alltid haft möjlighet att boka friidrottsanläggningen, men då har det varit mot en avgift. Nu kommer Sannavallen i stället att vara tillgänglig utan kostnad varje lördag i september för vem som än vill nyttja löparbanorna, fotbollsplanen och längdhoppsgropen.

– Vi har fått påtryckningar, folk vill särskilt gärna använda löparbanorna. På det här viset kommer man kunna göra mer spontana besök, säger Niklas Mellgren, kommunens fritidsutvecklare.

Friidrottsarenan kommer inte att vara bemannad under de lördagar den är öppen för allmänheten, och ingen lös utrustning kommer att vara tillgänglig. Efter testmånaden kommer kommunen att utvärdera resultatet.

– Jag hoppas och tror att folk kommer tycka att det är positivt och att det blir poppis. Sannavallen är en bra plats eftersom det ofta är verksamhet i arenan bredvid under helgerna. Sedan får man ju hoppas att saker inte förstörs och liknande, säger Niklas Mellgren.

Både föreningar och privatpersoner har alltid haft möjlighet att boka friidrottsanläggningen, men då har det varit mot en avgift. Nu kommer Sannavallen i stället att vara tillgänglig utan kostnad varje lördag i september för vem som än vill nyttja löparbanorna, fotbollsplanen och längdhoppsgropen.

– Vi har fått påtryckningar, folk vill särskilt gärna använda löparbanorna. På det här viset kommer man kunna göra mer spontana besök, säger Niklas Mellgren, kommunens fritidsutvecklare.

Friidrottsarenan kommer inte att vara bemannad under de lördagar den är öppen för allmänheten, och ingen lös utrustning kommer att vara tillgänglig. Efter testmånaden kommer kommunen att utvärdera resultatet.

– Jag hoppas och tror att folk kommer tycka att det är positivt och att det blir poppis. Sannavallen är en bra plats eftersom det ofta är verksamhet i arenan bredvid under helgerna. Sedan får man ju hoppas att saker inte förstörs och liknande, säger Niklas Mellgren.

  • Ingrid Ramberg