2016-07-28 13:37

2016-07-28 13:37

De har gjort flest mål under våren

FOTBOLL: Sammanställning av skytteligorna

Snart drar höstsäsongen i gång och under våren har en hel del mål gjorts i våra lokala lag.
Här får du namnen på dem som nätat flest gånger hittills.

Två spelade inom Kristinehamnslagen i fotboll har under vårsäsongen gjort hela tolv mål var. Det rör sig om Hojjat Vesi, som spelar i Villastadens andralag i division 6, samt Mikael Söderlund i division 7-laget IFK Kristinehamn. I IFK Kristinehamn, som leder sin division 7-serie och har en bra chans att avancera till division 6, är inte Magnus Olsson långt efter Söderlund.

Olsson har gjort tio mål under vårsäsongen. Tillsammans har Mikael Söderlund och Magnus Olsson gjort 22 av lagets 37 mål. Närmast efter Söderlund och Olsson kommer Victor Fredriksson som gjorde tre mål under säsongens första halva. Resterande mål är utspridda på flera spelare i laget.

Nio mål

I division 4 ligger Ölme-anfallaren Jonas Iwersen på fjärde plats i skytteligan med sina nio mål. I topp hittar vi Hertzögas Dawood Bethio Yako som gjorde tolv mål, varav två straffmål, under våren. Håkan Berg och Jörgen Linder har gjort fyra mål vardera i Ölmetröjan hittills den här säsongen.

I samma serie spelar Villastaden och där är Johannes Lahtinen och Reza Shirazi bäste målskyttar så här långt. De har båda gjort fem mål var hittills. Markus Moberg är inte långt efter – fyra mål varav ett på straff.

Utspridda

Division 6-laget Björneborg har gjort totalt 24 mål under vårsäsongen och av dem har Omar Mahmoud Alabed gjort elva och Fitim Zeneli sju, varav ett på straff.

Utöver Hojjat Vesis tolv mål i Villastadens andralag är det ingen i laget som utmärker sig med många mål. De övriga 15 målen är utspridda bland övriga spelare.

Ett av Hojjat Vesis tolv mål har kommit på straff.

Ölme har också ett andralag i division 6 och där har Kim Löfving gjort sex mål hittills den här säsongen och Moder Al Mansour fem. Laget har gjort totalt 23 mål hittills och de resterande målen är utspridda bland spelarna i laget.

Lesjöforsspelaren Johannes Gustafsson leder skytteligan i division 6 östra med 14 mål, varav två av dem har kommit på straff.

Utspritt

I division 7 östra spelar förutom IFK Kristinehamn även Bäckhammar som gjort 17 mål under våren. Mutaz Kallab är lagets bäste målskytt med fem mål. Paul Ivarsson har nätat tre gånger under vårsäsongen och därefter finns några spelare som har gjort ett respektive två mål.

Damlagen

Inte heller i Villastadens damlag, som just nu är trea i division 3, finns någon uttalad målskytt. Karin Bergholm och Nadja Bengtsson har gjort tre mål vardera under våren och Johanna Toth två. Därefter finns flera enmålsskyttar.

Mari Möller, som spelar i Eda IF, leder skytteligan på 14 mål.

Tre mål totalt

IFK Ölmes damlag i division 4 har sex mål i tabellen, men tre av dem har kommit efter en walk over-seger. Ebba Wirén, Mathilda Bergström och Lisa Kiirikki är de spelare som gjort ett mål vardera för Ölme under våren.

Leder skytteligan i division 4 damer gör Rådas Amanda Westlund med 15 mål.

Villastaden har även ett U-lag i division 5 damer. Laget har gjort 23 mål än så länge och av dem har Almaz Gadimova gjort fem. Hanna Bolmenäs har gjort fyra och Jennifer Lid NIlsson har noterats för tre. Övriga mål är fördelade på flera tv- och enmålsskyttar.

Två i topp

Kim Evaldsson, IK Arvika Fotboll U, och Madelen Johannesson, Årjängs IF delar på förstaplatsen i skytteligan i division 5 damer. Båda spelarna har under vårsäsongen gjort 13 mål var.

Två spelade inom Kristinehamnslagen i fotboll har under vårsäsongen gjort hela tolv mål var. Det rör sig om Hojjat Vesi, som spelar i Villastadens andralag i division 6, samt Mikael Söderlund i division 7-laget IFK Kristinehamn. I IFK Kristinehamn, som leder sin division 7-serie och har en bra chans att avancera till division 6, är inte Magnus Olsson långt efter Söderlund.

Olsson har gjort tio mål under vårsäsongen. Tillsammans har Mikael Söderlund och Magnus Olsson gjort 22 av lagets 37 mål. Närmast efter Söderlund och Olsson kommer Victor Fredriksson som gjorde tre mål under säsongens första halva. Resterande mål är utspridda på flera spelare i laget.

Nio mål

I division 4 ligger Ölme-anfallaren Jonas Iwersen på fjärde plats i skytteligan med sina nio mål. I topp hittar vi Hertzögas Dawood Bethio Yako som gjorde tolv mål, varav två straffmål, under våren. Håkan Berg och Jörgen Linder har gjort fyra mål vardera i Ölmetröjan hittills den här säsongen.

I samma serie spelar Villastaden och där är Johannes Lahtinen och Reza Shirazi bäste målskyttar så här långt. De har båda gjort fem mål var hittills. Markus Moberg är inte långt efter – fyra mål varav ett på straff.

Utspridda

Division 6-laget Björneborg har gjort totalt 24 mål under vårsäsongen och av dem har Omar Mahmoud Alabed gjort elva och Fitim Zeneli sju, varav ett på straff.

Utöver Hojjat Vesis tolv mål i Villastadens andralag är det ingen i laget som utmärker sig med många mål. De övriga 15 målen är utspridda bland övriga spelare.

Ett av Hojjat Vesis tolv mål har kommit på straff.

Ölme har också ett andralag i division 6 och där har Kim Löfving gjort sex mål hittills den här säsongen och Moder Al Mansour fem. Laget har gjort totalt 23 mål hittills och de resterande målen är utspridda bland spelarna i laget.

Lesjöforsspelaren Johannes Gustafsson leder skytteligan i division 6 östra med 14 mål, varav två av dem har kommit på straff.

Utspritt

I division 7 östra spelar förutom IFK Kristinehamn även Bäckhammar som gjort 17 mål under våren. Mutaz Kallab är lagets bäste målskytt med fem mål. Paul Ivarsson har nätat tre gånger under vårsäsongen och därefter finns några spelare som har gjort ett respektive två mål.

Damlagen

Inte heller i Villastadens damlag, som just nu är trea i division 3, finns någon uttalad målskytt. Karin Bergholm och Nadja Bengtsson har gjort tre mål vardera under våren och Johanna Toth två. Därefter finns flera enmålsskyttar.

Mari Möller, som spelar i Eda IF, leder skytteligan på 14 mål.

Tre mål totalt

IFK Ölmes damlag i division 4 har sex mål i tabellen, men tre av dem har kommit efter en walk over-seger. Ebba Wirén, Mathilda Bergström och Lisa Kiirikki är de spelare som gjort ett mål vardera för Ölme under våren.

Leder skytteligan i division 4 damer gör Rådas Amanda Westlund med 15 mål.

Villastaden har även ett U-lag i division 5 damer. Laget har gjort 23 mål än så länge och av dem har Almaz Gadimova gjort fem. Hanna Bolmenäs har gjort fyra och Jennifer Lid NIlsson har noterats för tre. Övriga mål är fördelade på flera tv- och enmålsskyttar.

Två i topp

Kim Evaldsson, IK Arvika Fotboll U, och Madelen Johannesson, Årjängs IF delar på förstaplatsen i skytteligan i division 5 damer. Båda spelarna har under vårsäsongen gjort 13 mål var.

  • Jessica Lundevall