2016-06-29 06:00

2016-06-29 06:00

SM avgörs i distansridning

KRISTINEHAMN

På lördag avgörs A9-ritten, där svenskt mästerskap för seniorer och juniorer ingår. SM-klassen för seniorer mäter 160 kilometer. Ekipagen startar fem på morgonen och har max 13 timmar och 20 minuter på sig att klara av sträckan.

Kristinehamnshoppet är Lotta Falk. Lotta rider Min Pontijack och ekipaget har ridit flera stora Europatävlingar.

Arrangerande Värmlands distansryttare har i många år i rad arrangerat mästerskap i Kristinehamn, som blivit något av Sveriges centrum inom distansridning. Arrangörsföreningen hoppas i juniorklassen på Caroline Myhrman som är nordisk juniormästare.

Förutom 160 kilometer finns tävlingsklasser på 120-, 80-, 50- och 40 kilometer.

Kristinehamnshoppet är Lotta Falk. Lotta rider Min Pontijack och ekipaget har ridit flera stora Europatävlingar.

Arrangerande Värmlands distansryttare har i många år i rad arrangerat mästerskap i Kristinehamn, som blivit något av Sveriges centrum inom distansridning. Arrangörsföreningen hoppas i juniorklassen på Caroline Myhrman som är nordisk juniormästare.

Förutom 160 kilometer finns tävlingsklasser på 120-, 80-, 50- och 40 kilometer.