2016-06-25 15:20

2016-06-25 15:20

Kan gå till sommar-uppehåll som etta

FOTBOLL: Linder tvåmålsskytt när Ölme vann

IFK Ölme fortsätter att haka på i toppen av division 4.
I torsdags kväll gjorde Jörgen Linder lagets båda mål vid 2-0-segern mot Töcksfors.

Efter derbyförlusten mot Villastaden har Ölme rest sig rejält. Förra helgen vann laget med 4–0 hemma mot Töcksfors och i torsdags kväll blev det 2–0 (2–0) borta mot Torsby.

– Väldigt skönt att vinna igen, men framför allt väldigt skönt att vi fick göra mål tidigare än vad vi har gjort tidigare. VI är inte så bortskämda med att göra första målet så tidigt i matcherna, det brukar komma ganska sent i den andra halvleken oftast, säger Ölmes tränare Fredric Zetterström.

– Man kan säga att det blev en ganska bekväm resa för oss, tillägger han.

Jörgen Linder kunde ge Ölme ledningen redan efter fyra minuters spel. Målet var dessutom riktigt snyggt.

Bra lag

Åtta minuter innan halvtid kom dessutom 2–0. Målskytt var än en gång Jörgen Linder, den här gången på nick. Även hemmalaget Torsby skapade en del ströschanser även om det var Ölme som förde det mesta av spelet.

– Vi var väldigt glada över 2–0 efter första halvlek. Torsby är inget dåligt lag, i grund och botten är de ett bra lag. De tog 43 poäng i fjol, vilket räckte till en delad tredjeplats, och det är inte så att de bytt ut hela laget. Dessutom brukar Torsby alltid vara väldigt mycket starkare hemma än borta, säger Fredric Zetterström.

Målskillnad

Den andra halvleken blev en transportsträcka för gästande Ölme och ett reduceringsmål för Torsby var aldrig riktigt nära.

I och med segern, som var Ölmes nionde för säsongen, är laget på fortsatt andraplats i tabellen. Sifhälla leder serien på 27 poäng, lika många som Ölme, men med bättre målskillnad. Villastaden är trea på 23 poäng, dock med en match mer spelad.

Vill varna

Kommande lördag väntar nästjumbon Arvika borta för Ölme. Vinst där och laget går till sommaruppehåll som sämst tvåa, på sämre målskillnad än Sifhälla.

– Vi hoppas givetvis att vi ska kunna ta ytterligare tre poäng mot Arvika. Vi är generellt ett bättre lag än dem och vi ska kunna vinna mot dem, men samtidigt lyfter jag ett varningens finger för dem för de är absolut inte så dåliga som tabellen visar, säger Zetterström.

Mot Arvika är målfarlige Jonas Iwersen, som var avstängd mot Torsby, tillbaka i Ölme. Dock saknas i stället Jörgen Linder som i torsdags kväll fick sitt tredje gula kort för säsongen och därmed automatiskt blir avstängd nästa match.

– Jag känner ändå att vi börjar få en sådan stabilitet i laget att vi kan ta en avstängning, men när det börjar bli två eller fler på samma yta då är det svårare, då blir det mer kännbart för oss.

Någon som utmärkte sig extra mycket?

– Alexander Arkeland gör en riktigt bra match mot Torsby och även Jörgen Linder som går från klarhet till klarhet. Överlag tycker jag dock att alla gör det de ska, men det är de två som sticker ut lite mer.

Efter derbyförlusten mot Villastaden har Ölme rest sig rejält. Förra helgen vann laget med 4–0 hemma mot Töcksfors och i torsdags kväll blev det 2–0 (2–0) borta mot Torsby.

– Väldigt skönt att vinna igen, men framför allt väldigt skönt att vi fick göra mål tidigare än vad vi har gjort tidigare. VI är inte så bortskämda med att göra första målet så tidigt i matcherna, det brukar komma ganska sent i den andra halvleken oftast, säger Ölmes tränare Fredric Zetterström.

– Man kan säga att det blev en ganska bekväm resa för oss, tillägger han.

Jörgen Linder kunde ge Ölme ledningen redan efter fyra minuters spel. Målet var dessutom riktigt snyggt.

Bra lag

Åtta minuter innan halvtid kom dessutom 2–0. Målskytt var än en gång Jörgen Linder, den här gången på nick. Även hemmalaget Torsby skapade en del ströschanser även om det var Ölme som förde det mesta av spelet.

– Vi var väldigt glada över 2–0 efter första halvlek. Torsby är inget dåligt lag, i grund och botten är de ett bra lag. De tog 43 poäng i fjol, vilket räckte till en delad tredjeplats, och det är inte så att de bytt ut hela laget. Dessutom brukar Torsby alltid vara väldigt mycket starkare hemma än borta, säger Fredric Zetterström.

Målskillnad

Den andra halvleken blev en transportsträcka för gästande Ölme och ett reduceringsmål för Torsby var aldrig riktigt nära.

I och med segern, som var Ölmes nionde för säsongen, är laget på fortsatt andraplats i tabellen. Sifhälla leder serien på 27 poäng, lika många som Ölme, men med bättre målskillnad. Villastaden är trea på 23 poäng, dock med en match mer spelad.

Vill varna

Kommande lördag väntar nästjumbon Arvika borta för Ölme. Vinst där och laget går till sommaruppehåll som sämst tvåa, på sämre målskillnad än Sifhälla.

– Vi hoppas givetvis att vi ska kunna ta ytterligare tre poäng mot Arvika. Vi är generellt ett bättre lag än dem och vi ska kunna vinna mot dem, men samtidigt lyfter jag ett varningens finger för dem för de är absolut inte så dåliga som tabellen visar, säger Zetterström.

Mot Arvika är målfarlige Jonas Iwersen, som var avstängd mot Torsby, tillbaka i Ölme. Dock saknas i stället Jörgen Linder som i torsdags kväll fick sitt tredje gula kort för säsongen och därmed automatiskt blir avstängd nästa match.

– Jag känner ändå att vi börjar få en sådan stabilitet i laget att vi kan ta en avstängning, men när det börjar bli två eller fler på samma yta då är det svårare, då blir det mer kännbart för oss.

Någon som utmärkte sig extra mycket?

– Alexander Arkeland gör en riktigt bra match mot Torsby och även Jörgen Linder som går från klarhet till klarhet. Överlag tycker jag dock att alla gör det de ska, men det är de två som sticker ut lite mer.

  • Jessica Lundevall